Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: Δύο συλλεκτικές εκδόσεις της Maserati MC20

Ελλάδα 5:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το newsauto στο Goodwood: Δύο συλλεκτικές εκδόσεις της Maserati MC20

ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: Δύο συλλεκτικές εκδόσεις της Maserati MC20

ΝΕΑ

Οι εξωτικές και συλλεκτικές οι Maserati MC20 Icona και Leggenda παρουσιάστηκαν στο Goodwood FOS.

Advertisement
Advertisement

Η Maserati σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη από το Goodwood Festival of Speed παρουσιάζοντας δύο συλλεκτικές εκδόσεις της MC20. Τόσο η Icona όσο και η Leggenda έχουν να κάνουν με την ιστορία της μάρκας τιμώντας θρυλικά μοντέλα που έγραψαν ιστορία στον κόσμο του αυτοκινήτου.

Η Maserati MC20 Icona είναι σχεδιασμένη με τον ίδιο τρόπο όπως η MC20 Stradale. Το θρυλικό supercar που βασιζόταν στην Ferrari Enzo ήταν εκείνο που τη δεκαετία του 2000 έβαλε ξανά στον χάρτη την Maserati έχοντας ένα ιδιαίτερο χρωματισμό λευκό με μπλε. Το πάνω μέρος είναι λευκό και το κάτω μέρος είναι μπλε με τις ζάντες να είναι χρωμιωμένες και τις δαγκάνες στα φρένα να είναι μπλε.

Από την άλλη, η Maserati MC20 Leggenda σχεδιάστηκε για να τιμήσει ακόμα ένα θρυλικό μοντέλο των Ιταλών. Πρόκειται για την Vitaphone Racing MC21 GT1 η οποία κέρδισε πολλές φορές αγώνες αντοχής με αποκορύφωμα τον 24ωρο αγώνα του Spa. Ο χρωματισμός εδώ είναι μαύρος με γαλάζια οροφή, αλλά δεν έχει το λογότυπο του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Και οι δύο επετειακές Maserati MC20 είναι εξοπλισμένες με αγωνιστικά καθίσματα στα χρώματα του αυτοκινήτου. Επιπλέον έχουν ειδική πλακέτα με την αρίθμηση των συλλεκτικών εκδόσεων οι οποίες θα κατασκευαστούν σε μόλις 20 αντίτυπα. Στο εσωτερικό επίσης υπάρχουν πολλά έξτρα ανθρακονήματα και διαθέτει επίσης διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Οι δύο αυτές συλλεκτικές εκδόσεις έρχονται να προστεθούν στην εκπληκτική MC20 Notte. Πρόκειται για μια κατάμαυρη Maserati που θα κατασκευαστεί σε 50 μονάδες. Διαθέτει κινητήρα 3.0 λίτρων V6 απόδοσης 620 ίππων με επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.