Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Volvo EX90 στην AUTO ATHINA 2024

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Volvo EX90 στην AUTO ATHINA 2024

ΝΕΑ

Το νέο Volvo EX90 στην AUTO ATHINA 2024

ΝΕΑ

Η νέα ναυαρχίδα στα ηλεκτρικά SUV της Volvo, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ασφάλεια, θα παρευρεθεί μεταξύ 5 και 13 Οκτωβρίου στην μεγάλη Έκθεση Αυτοκινήτου της χώρας μας.

Advertisement
Advertisement

Το καινούργιο EX90 έρχεται να δείξει τον δρόμο ως προς το επόμενο βήμα της Volvo, αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση, αλλά να αναδείξει και τα νέα πρότυπα της εταιρείας σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την εύχρηστη και προηγμένη τεχνολογία.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, η σουηδική μάρκα υιοθέτησε τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που ενσωματώνει πια σε κάθε αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο. Συνολικά, το νέο EX90 ακολουθεί τον δρόμο που έχει πάρει το EX30.

Με αυτό, εννοούμε την κλειστή μάσκα με το νέο λογότυπο της εταιρείας, τους χαρακτηριστικούς προβολείς με το «σφυρί του Thor», τα ακόμα πιο κομψά πίσω φωτιστικά σώματα, τις ισορροπημένες αναλογίες, τις απλές γραμμές και γενικότερα τη μινιμαλιστική, αλλά και συνάμα μοντέρνα προσέγγιση.

Advertisement
Advertisement

Η φιλοσοφία δεν αλλάζει στο εσωτερικό, όπου η premium αίσθηση και η πολυτέλεια ενισχύονται από τα πολύ ποιοτικά υλικά, με επιλογή επενδύσεων Wool Blend ή Nordico.

Ταυτόχρονα, όπως και στο EX30, όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου, πλην ελάχιστων όπως η ρύθμιση των παραθύρων, ρυθμίζονται από την κεντρική, «ελεύθερη» οθόνη του ταμπλό, η οποία είναι τύπου τάμπλετ και έχει διαμετρο 12,3 ίντσες.

Όλα αυτά συνδυάζονται με το χαρακτηριστικό σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo η οποία στο EX90 διαθέτει μεταξύ άλλων ενσωματωμένο Google, λεπτομέρειες από γνήσιο ξύλο, φυσικό εσωτερικό φωτισμό και εργονομικά καθίσματα.

Advertisement

Κατά επιλογή του πελάτη η ηλεκτρική ναυαρχίδα της σουηδικής μάρκας διατίθεται σε 5θέσια, 6θέσια ή 7θέσια διαμόρφωση καμπίνας. Αναλόγως την επιλογή, ο χώρος αποσκευών είναι από 310 έως 655 λίτρα. Με αναδιπλούμενα καθίσματα, η μέγιστη τιμή του φτάνει τα 1.915 λίτρα.

Επίσης, υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 65 λίτρων (συμπεριλαμβάνεται στο σύνολο) κάτω από το δάπεδο φόρτωσης, όπως και frunk με 34 λίτρα επιπλέον αποθηκευτικού χώρου.

Advertisement

Η ευρυχωρία στο ΕΧ90 είναι δεδομένη, κάτι που είναι πασιφανές από τις διαστάσεις του με μήκος λίγο πάνω από τα 5 μέτρα και μεταξόνιο 2.984 χιλιοστά.

Αναφορικά με τα ηλεκτροκίνητα συστήματα με τα οποία ήδη διατίθεται προς παραγγελία, το νέο EX90 έρχεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, στις εκδόσεις Twin Motor και Twin Motor Performance.

Αμφότερες εξοπλίζονται με μπαταρίες 111 kWh (ωφέλιμη 107 kWh), εξασφαλίζοντας πάντα 614 χιλιόμετρα αυτονομίας, ενώ σε ταχυφορτιστή (DC) η πλήρωση 10-80% γίνεται σε 30 λεπτά της ώρας, με το αυτοκίνητο να δέχεται ισχύ φόρτισης έως 250 kW.

Advertisement

Ως προς την απόδοση, το EX90 Twin Motor αποδίδει 408 ίππους και 770 Nm, ενώ το Performance 517 ίππους και 910 Nm. Για αυτό και το σπριντ του 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 5,9 και 4,9 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα και η τελική περιορίζεται στα 180 χλμ./ ώρα.

Το νέο Volvo EX90 διατίθεται ήδη προς παραγγελία στην ελληνική αγορά και κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να το ανακαλύψει λεπτομερώς από κοντά, σε λίγες ημέρες στο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της AUTO ATHINA 2024 (5-13 Οκτωβρίου).