Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο VinFast VF3 και η ενοικίαση μπαταριών

Ελλάδα 16:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο VinFast VF3 και η ενοικίαση μπαταριών

ΝΕΑ

Το νέο VinFast VF3 και η ενοικίαση μπαταριών

ΝΕΑ

Η βιετναμέζικη VinFast δεν σταματά να παρουσιάζει νέα μοντέλα της τα οποία πλέον απευθύνονται στην πλειονότητα των υποψήφιων αγοραστών της ασιατικής χώρας, αλλά όχι μόνον αυτής.

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι ιδρύθηκε το 2017, η VinFast δείχνει να έχει δυναμική παρουσία στα αυτοκινητικά πεπραγμένα του Βιετνάμ και να διεκδικεί την επέκτασή της και σε άλλες πολύ μεγάλες και σημαντικές αγορές.

Το πιο πρόσφατο δημιούργημά της είναι το VF3, ένα σχετικά μικρών διαστάσεων αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο προορίζεται κυρίως για αστική μετακίνηση. Το αυτοκίνητο διατίθεται από την εταιρεία με ένα πρόγραμμα ενοικίασης και χρήσης των μπαταριών του από τον ιδιοκτήτη και δεν τις αγοράζει μαζί με το αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, η VinFast προσφέρει τρεις διαφορετικές επιλογές. Χωρίς μπαταρίες, η τιμή του VF3 (στο Βιετνάμ) ξεκινά τα 240.000.000 ντονκ (περίπου 8.700 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), ενώ με αυτές η τιμή του αρχίζει από 322.000.000 ντονκ (περίπου 11.700 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement
Advertisement

Ο ιδιοκτήτης του καινούργιου VF3 μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών  προγραμμάτων συνδρομής βάσει των χιλιομέτρων που καλύπτει συνήθως κάθε μήνα. Έτσι, πληρώνει το αντίστοιχο ποσό.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, το κόστος για το βασικό πακέτο, δηλαδή για όσους διανύουν λιγότερα από 1.500 χλμ. μηνιαίως, είναι 900.000 ντονκ (περίπου 33 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Το υψηλότερο χρηματικό πακέτο αφορά σε όσους διανύουν περισσότερα από 2.500 χλμ. τον μήνα οι οποίοι πρέπει να καλούνται να πληρώνουν 2.000.000 ντονκ (περίπου 73 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement

Οι συσσωρευτές του είναι ιόντων λιθίου και έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 18,64 kWh. Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η VinFast, η φόρτισή τους από το 10%-70% γίνεται σε 36 λεπτά της ώρας και  η μέγιστη αυτονομία του VF3 φτάνει τα 209 χλμ. (κατά το πρότυπο NEDC, όμως).

Το νέο μοντέλο έχει έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 44 ίππους και μέγιστη ροπή 110 Nm, ενώ επιταχύνεται από τα 0-50 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Αναφορικά με τις διαστάσεις του, το μήκος του φτάνει τα 3.190 χλστμ., το πλάτος του τα 1.679 χλστμ. και το ύψος του τα 1.620 χλστμ. Η απόσταση του οχήματος από το έδαφος είναι 191 χλστμ. κάτι που το κάνει να δείχνει ως ένα SUV πόλης.

Τέλος, το επίπεδο εξοπλισμού του είναι βασικό, όμως στο ταμπλό του υπάρχει μία κεντρικά τοποθετημένη έγχρωμη οθόνη 10 ιντσών στην οποία προβάλλονται τόσο οι πληροφορίες του πίνακα οργάνων όσο και του συστήματος infotainment.