Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Toyota GR Yaris κοστίζει όσο μία Supra (+τιμές)

Ελλάδα 21:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Toyota GR Yaris κοστίζει όσο μία Supra (+τιμές)

ΝΕΑ

Το νέο Toyota GR Yaris κοστίζει όσο μία Supra (+τιμές)

ΝΕΑ

Το ιαπωνικό hot-hatch λανσάρεται στην ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις, με την αντιπροσωπεία να ενημερώνει σχετικά με τις τιμές του.

Advertisement
Advertisement

Τον Ιανουάριο στο Τόκιο, η Toyota παρουσίασε την ανανεωμένη και αναβαθμισμένη εκδοχή του GR Yaris. Τώρα, το περίφημο hot-hatch πάτησε στην Ελλάδα και η αύξηση της απόδοσης φέρνει και αύξηση της τιμής.

Το ανανεωμένο GR Yaris έρχεται με αναβαθμισμένο τον τρικύλινδρο των 1.600 κ. εκ. που πλέον αποδίδει 280 ίππους και 390 Nm ροπής (από 261 και 360 Nm).

Το κυριότερο όμως είναι, πως ο επίδοξος αγοραστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 6τάχυτο μηχανικό και 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αφού το νέο μοντέλο διατίθεται με αμφότερα τα συστήματα μετάδοσης.

Advertisement
Advertisement

Χάριν της αυξημένης απόδοσης και φυσικά της τετρακίνησης, το νέο Toyota GR Yaris ολοκληρώνει το sprint των 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα, ανεξαρτήτως κιβωτίου. Το hot-hatch συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι τα 230 χλμ./ ώρα που είναι και η τελική του.

Οι εκδόσεις του ιαπωνικού μοντέλου που φτάνουν στην Ευρώπη, έρχονται με προδιαγραφές Circuit, δηλαδή με ενισχυμένο πακέτο ψύξης για να ευνοείται η αξιοπιστία όταν ο κινητήρας λειτουργεί στο όριο.

Αναφορικά με την τιμή, σχεδόν φτάνει την τιμή μίας Toyota Supra, αφού το GR Yaris ξεκινάει από τις 66.670 ευρώ στην έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ σε εκείνη με το αυτόματο, το κόστος ανέρχεται στις 70.310 ευρώ.