Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Opel Rocks Electric στην Ελλάδα (+τιμή)

Ελλάδα 11:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Opel Rocks Electric στην Ελλάδα (+τιμή)

ΝΕΑ

Το νέο Opel Rocks Electric στην Ελλάδα (+τιμή)

ΝΕΑ

Η αστική κινητικότητα είναι ένας σημαντικός τομέας για την Opel και η δημιουργία του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Rocks Electric δείχνει πόσο πολύ φροντίζουν οι άνθρωποι της εταιρείας γι’ αυτή.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού Rocks Electric από την Opel ήταν μια αναπάντεχη κίνηση για πολλούς αλλά όχι για όσους γνωρίζουν την ιστορία της γερμανικής εταιρείας.

Υπό την επιχειρηματική στέγη του Ομίλου Stellantis, τα στελέχη της αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία σε όσους θέλουν ένα πρακτικό και σύγχρονο όχημα για την κίνηση εντός πόλης να το πράττουν με χαρακτηριστική άνεση και στυλ.

Το διθέσιο Rocks Electric αποτελεί μια ιδανική λύση γι’ αυτό και είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, καθώς έχει μικρές διαστάσεις και μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα και ρύπων κατά την κίνησή του.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα μπορούν να το οδηγήσουν και έφηβοι ηλικίας 16 ετών και άνω οι οποίοι κατέχουν άδεια μοτοποδηλάτου.

Το Rocks Electric διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 6,4 kWh (5,4 kWh πραγματική) οι οποίες δίνουν μέγιστη αυτονομία 75 χλμ. κατά το πρότυπο «WMTC» («World Motorcycle Test Cycle»). Η φόρτιση των συσσωρευτών του γίνεται σε απλή οικιακή πρίζα (τύπου Schuco) και σύμφωνα με την Opel διαρκεί έως 4 ώρες και 20 λεπτά για το 100% της διαδικασίας.

Ο ηλεκτροκινητήρας του έχει μέγιστη ισχύ 8,2 ίππους και η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος περιορίζεται στα 45 χλμ./ώρα. Το Rocks Electric έχει μήκος 2.410 χλστμ., πλάτος 1.390 χλστμ. και το ύψος του φτάνει τα 1.520 χλστμ. Σε ό,τι αφορά στο βάρος του είναι 471 κιλά.

Advertisement

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Opel ανακοίνωσε ότι το Rocks Eclectic πλέον είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποκτήσουν και online, μέσω της ιστοσελίδας της. Η τιμή του διαμορφώνεται στα 9.100 ευρώ με το όφελος 3.000 ευρώ της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης του Rocks Electric περιλαμβάνει: Υφασμάτινη ταπετσαρία Pandina Jet Black, απόχρωση εξωτερικού Kosmic Grey με μαύρη οροφή, πανοραμική ηλιοροφή, ατσάλινες ζάντες 14 ιντσών, καλώδιο φόρτισης και μηχανικό χειρόφρενο.

Advertisement

Στην εξοπλιστική έκδοση «Tekno pack» περιλαμβάνονται επιπλέον: ConnectBox , διακοσμητικά προφυλακτήρα και πλευρικά σε Elektro Yellow, κίτρινου χρώματος διακοσμητικά στην κονσόλα, γάντζος συγκράτησης τσάντας στην πλευρά του συνοδηγού, πατάκια με κίτρινες ραφές, δίχτυ τοποθέτησης αντικειμένων με κίτρινα διακοσμητικά, κεντρικό διαχωριστικό δίχτυ και θήκη τοποθέτησης smartphone.