Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Opel Grandland στην AUTO ATHINA 2024

Ελλάδα 23:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Opel Grandland στην AUTO ATHINA 2024

ΝΕΑ

Το νέο Opel Grandland στην AUTO ATHINA 2024

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του μικρομεσαίου SUV της Opel θα παρευρεθεί στην μεγάλη Έκθεση Αυτοκινήτου της χώρας μας, πριν το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η αποκάλυψη του καινούργιου Opel Grandland σηματοδοτεί τη στρατηγική της εταιρείας να μπει στην «καρδιά» του μεγάλου ανταγωνισμού, έχοντας premium κατεύθυνση.

Με την Opel να υιοθετεί ορισμένα στοιχεία του πρωτότυπου Experimental, το νέο Grandland έχει φουτουριστική προσέγγιση, ενώ έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί στη Γερμανία, όπου και παράγεται.

Η σχεδίασή του χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή μάσκα Vizor με το φωτιζόμενο λογότυπο, η οποία συνδυάζεται με προβολείς Intelli-Lux Pixel Matrix HD.

Advertisement
Advertisement

Στην καμπίνα, ξεχωρίζει η οθόνη infotainment με διάμετρο 16,0 ίντσες και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,0 ιντσών. Ταυτόχρονα, υπάρχει και Intelli-HUD head-up-display, ώστε ο οδηγός να έχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση, χωρίς να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο.

Η γερμανική μάρκα ακολουθεί τις τάσεις των υπόλοιπων της Stellantis και θα διαθέσει το μικρομεσαίο SUV τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικό, όσο και με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δούμε το ίδιο ηλεκτροκίνητο σύστημα με εκείνο του Peugeot E-3008, με μπαταρίες είτε 73 είτε 98 kWh, με την αυτονομία να αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα.

Advertisement

Αναφορικά με τη φόρτιση, οι δυνατότητες ταχείας, συνεχούς ρεύματος θα φτάνουν τα 160 kW, οπότε το ηλεκτρικό Grandland θα χρειάζεται περίπου 26 λεπτά για την πλήρωση του 10-80%.

Στη συμβατική του έκδοση, το ολοκαίνουργιο Grandland θα διατεθεί με τον γνωστό τρικύλινδρο των 1.200 κ.εκ. του Group, με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V. Με αυτό το μηχανικό σύνολο, η μέγιστη απόδοση θα φτάνει τους 136 ίππους, ενώ θα συνδυάζεται με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις.

Advertisement

Τέλος, θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση, για την οποία η Opel υπόσχεται 80 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας.

Όλα τα παραπάνω συστήματα πρόωσης βασίζονται στην ευέλικτη πλατφόρμα STLA Medium, η οποία εξασφαλίζει αυξημένη ευρυχωρία και άνεση για επιβάτες και αποσκευές.

Το πακέτο του ολοκαίνουργιου Grandland συμπληρώνεται από ένα πλήθος νέων τεχνολογιών υποβοήθησης και ασφάλειας, όπως το Αυτόματο Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, το σύστημα προηγμένης αναγνώρισης οδικών σημάτων και το In Crash Braking, ένα σύστημα που βοηθά στην αποφυγή δευτερεύουσας σύγκρουσης σε περίπτωση ατυχήματος κ.α.

Advertisement

Περισσότερες ακόμα λεπτομέρειες για το καινούργιο Opel Grandland μπορεί κανείς να μάθει στην AUTO ATHINA 2024, σε λίγες μόλις ημέρες στο Metropolitan Expo. Αμέσως μετά, θα διατεθεί προς παραγγελία στην ελληνική αγορά.