Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Mazda MX-5 και οι ανακλινόμενοι προβολείς

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Mazda MX-5 και οι ανακλινόμενοι προβολείς

ΝΕΑ

Το νέο Mazda MX-5 και οι ανακλινόμενοι προβολείς

ΝΕΑ

Η πέμπτη γενιά τού MX-5 εξελίσσεται ήδη και η Mazda έχει ανακοινώσει ότι θα την παρουσιάσει επίσημα εντός του 2024. Κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να ονειρεύονται πώς θα είναι το αμάξωμά του και να επαναφέρουν σε αυτό στοιχεία του παρελθόντος του.

Advertisement
Advertisement

Στη Mazda, έχουν πολλή δουλειά αυτή την περίοδο καθώς απασχολούνται σε σημαντικούς και πολυάριθμους τομείς. Τα καινούργια crossover και SUV μοντέλα τους, η περαιτέρω εξέλιξη του κινητήρα τεχνολογίας «SkyActiv», η ηλεκτροκίνηση, οι δοκιμές στον περιστροφικό κινητήρα, η ενασχόληση με τη μικροκινητικότητα, όπως και άλλα επιχειρηματικά σχέδια σημαίνουν φόρτο εργασίας και δημιουργικότητας.

Μέσα σε όλα αυτά, πρέπει να προσθέσουμε και τη διαδικασία εξέλιξης του καινούργιου MX-5 και τον.. «πονοκέφαλο» που δημιουργούν τα συγκρουόμενα δεδομένα αυτής: Αφενός, η απαίτηση των φίλων του και της ιστορίας του να διατηρηθούν τα μοναδικά οδηγικά χαρακτηριστικά του. Αφετέρου, η αναγκαιότητα εξηλεκτρισμού τού κινητήρα του, για να πληροί τη νόρμα προστασίας του περιβάλλοντος ώστε να συνεχίσει να υπάρχει.

Advertisement
Advertisement

Όσο οι άνθρωποι της Mazda προσπαθούν να συγκεράσουν τα ετερόκλητα, οι απανταχού θιασώτες του ξεχωριστού μοντέλου της προσπαθούν να φανταστούν πώς θα μοιάζει το αμάξωμά του. Ένας από αυτούς, ο Andras Veres, δημιούργησε ψηφιακά μια εικόνα πώς φαντάζεται τo νέο MX-5 και την ανήρτησε στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτή μπορούμε να δούμε ότι έχει διατηρήσει στοιχεία από το αμάξωμα των προηγούμενων γενιών τού μοντέλου. Έτσι, ο roadster χαρακτήρας του παραμένει και ενισχύεται από την αναλογία των όγκων του εμπρός-πίσω. Το παρμπρίζ του είναι κυρτό και υπό έντονη γωνία, ενώ οι θόλοι του εκτεταμένοι.

Advertisement

Πάντως, αυτά που ξεχωρίζουν και αποτελούν νοσταλγικά στοιχεία είναι το έντονο «χαμόγελο» στον προφυλακτήρα και τα ανακλινόμενα εμπρός LED φώτα. Η φαντασία υπάρχει, όπως και η ευχή να τα δούμε αυτά στο καινούργιο MX-5…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda MX-5: Μία παρέλαση για ρεκόρ Guinness (+video)
Mazda MX-5: Η ιστορία του μέσα σε 71 δευτερόλεπτα
Mazda: Ένας αιώνας γεμάτος πάθος για τελειότητα