Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Ford Capri στην AUTO ATHINA 2024

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Ford Capri στην AUTO ATHINA 2024

ΝΕΑ

Το νέο Ford Capri στην AUTO ATHINA 2024

ΝΕΑ

Μία από τις πιο σημαντικές πανελλαδικές πρεμιέρες είναι αυτή του Capri που θα το δούμε να κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους προς τα τέλη του έτους με αρχές της νέας χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ford Capri κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση AUTO ATHINA 2024, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα εμβληματικό όνομα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και επαναπροσδιορίζοντας το μέλλον της μάρκας.

Με εκλεπτυσμένη αισθητική που παραπέμπει σε coupe SUV, το νέο Capri εντυπωσιάζει με την χαρακτηριστική διαμόρφωση της οροφής και συνολικά με τις δυναμικές γραμμές του αμαξώματος μήκους 4,63 μέτρων, οι οποίες του εξασφαλίζουν κορυφαία αεροδυναμική απόδοση και κατ’ επέκταση άριστο συντελεστή οπισθέλκουσας.

Την ίδια στιγμή, το μαύρο χρώμα των εμπρός κολονών και των περιγραμμάτων των παραθύρων έρχονται να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό προφίλ που παραπέμπει σε σπορ αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου δεσπόζουν τα εντυπωσιακής σχεδίασης φωτιστικά σώματα LED, τα οποία κοσμούνται στο εσωτερικό από τέσσερις χαρακτηριστικές «υπογραφές». Αυτά τα ιδιαίτερα αποδοτικά φώτα ενώνονται οπτικά μέσα από ένα σύγχρονο ενιαίο γραφικό μαύρου χρώματος που διατρέχει την εμπρός όψη.

Το πίσω μέρος του νέου Ford Capri αποτελεί μια ακόμα ξεκάθαρη σχεδιαστική αναφορά στο εμβληματικό σπορ κουπέ μοντέλο του παρελθόντος. Τα φωτιστικά σώματα τεσσάρων στοιχείων πρωταγωνιστούν, μαζί ασφαλώς με το μαύρου χρώματος στοιχείο πλήρους πλάτους, το οποίο βρίσκεται ανάμεσά τους.

Το διάκοσμο διαμορφώνουν τα σπορ καθίσματα και η μεγάλη οθόνη αφής SYNC Move των 14,6 ιντσών που προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες επόμενης γενιάς. Οι έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις, όπως το MegaConsole των 17 λίτρων και ο κρυφός χώρος My Private Locker προσφέρουν επιπλέον πρακτικότητα. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 572 λίτρα, ιδανικός για οικογενειακές αποδράσεις.

Advertisement

Το νέο Ford Capri διατίθεται σε δύο εκδόσεις, αμφότερες με μπαταρίες Extended Range που προσφέρουν αυτονομία έως 627 χιλιόμετρα. Η πισωκίνητη έκδοση RWD αποδίδει 286 ίππους, ενώ η τετρακίνητη AWD προσφέρει 340 ίππους για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Με δυνατότητες ταχείας φόρτισης DC έως 185 kW, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 10% έως το 80% σε μόλις 26-28 λεπτά, κάνοντας το Capri ιδανικό για γρήγορες και άνετες διαδρομές. Το σύστημα Ford SYNC Move του νέου Ford Capri προσφέρει μια σειρά από προηγμένες δυνατότητες που διευκολύνουν τη φόρτιση της μπαταρίας και τη διαχείριση της αυτονομίας.

Advertisement

Το σύστημα Ford SYNC Move επιτρέπει στους οδηγούς να παρακολουθούν την κατάσταση της μπαταρίας και την αυτονομία, καθώς και να προγραμματίζουν ώρες φόρτισης για χαμηλότερο κόστος. Παρέχει επίσης λειτουργία pre-conditioning για να διασφαλιστεί η ιδανική θερμοκρασία στην καμπίνα κατά τη φόρτιση.

Μέσω του συστήματος αυτού, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προγραμματίζουν τις ώρες φόρτισης, επιλέγοντας περιόδους με χαμηλότερες χρεώσεις (όπως τις νυχτερινές ώρες), εξοικονομώντας χρήματα και διασφαλίζοντας ότι η μπαταρία θα είναι πλήρως φορτισμένη για τις επόμενες διαδρομές τους.

Επιπλέον, το Ford SYNC Move επιτρέπει στους οδηγούς να ορίζουν τις ώρες αναχώρησης, ενεργοποιώντας τη λειτουργία pre-conditioning, η οποία προετοιμάζει την καμπίνα του αυτοκινήτου στη σωστή θερμοκρασία όσο το όχημα φορτίζεται.

Advertisement

Αυτό έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της εξοικονόμησης περισσότερης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η θέρμανση ή η ψύξη πραγματοποιείται ενώ το όχημα είναι συνδεδεμένο στον φορτιστή και δεν καταναλώνει την μπαταρία κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Αυτή η λειτουργία εξασφαλίζει μεγαλύτερη αυτονομία και άνεση σε κάθε ταξίδι.

Σε περίοπτη θέση στην έκθεση αυτοκινήτου «Auto Athina 2024» (από τις 5 έως τις 13 Οκτωβρίου, Metropolitan Expo), θα βρίσκεται η εντυπωσιακή  νέα Mustang Dark Horse με 5λιτρο V8 θερμικό κινητήρα με 454 ίππους και 540 Nm ροπή. Πολλά ακόμα ηλεκτρικά και εξηλεκτρισμένα μοντέλα της γκάμας Ford, όπως η μοναδική στο είδος της Mustang Mach-E Rally, το νέο Explorer EV, το νέο Ford Puma mHEV, το plug-in υβριδικό Kuga, το Focus mHEV, το 8-θέσιο πολυτελές Tourneo Custom και το σκληροτράχηλο Ranger Raptor.