Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μελλοντικό SUV της McLaren θα έχει κάτι από BMW!

Ελλάδα 12:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μελλοντικό SUV της McLaren θα έχει κάτι από BMW!

ΝΕΑ

Το μελλοντικό SUV της McLaren θα έχει κάτι από BMW!

ΝΕΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η βρετανική εταιρεία «δανείζεται» την τεχνογνωσία της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren έπρεπε να πουλήσει το τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών το 2020 και τα κεντρικά της γραφεία,  ένα χρόνο αργότερα, για να παραμείνει οικονομικά σταθερή. Το Mumtalakat, το οποίο είναι το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν, ελέγχει τον Όμιλο McLaren από τον Μάρτιο του 2024.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας οικονομικής σταθερότητας, η βρετανική εταιρεία στοχεύει να αναπτύξει ένα μεγάλο SUV επιδόσεων, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα και την τεχνογνωσία της BMW, όπου τουλάχιστον αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Αυτή δεν θα ήταν η πρώτη συνεργασία της McLaren με τη βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία. Όσοι φίλοι του αυτοκινήτου πρόλαβαν τηλεοπτικές εκπομπές στη δεκαετία του 1990, τότε σίγουρα θυμούνται ότι η F1 του Gordon Murray, διέθετε έναν υπέροχο V12 που αναπτύχθηκε από την M-Performance.

Advertisement
Advertisement

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση συνεργασίας. Το τμήμα McLaren Cars, μετατράπηκε σε McLaren Automotive πριν από την εισαγωγή την MP4-12C. Εκτός από τον V6 120 μοιρών του Artura και τον V10 με υψηλές στροφές του Solus GT, όλα τα βρετανικά supercars διαθέτουν κινητήρες V8 που προέρχονται από την αρχιτεκτονική του κινητήρα της Nissan.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη, ένα μελλοντικό SUV βασισμένο στην αρχιτεκτονική (CLAR) της BMW XM, δεν θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη. Ομοίως, και αν οι Βρετανοί συνδύαζαν τον V8 με το plug-in υβριδικό σύστημα του γερμανικού SUV.

Ο χρόνος μένει να επιβεβαιώσει ή να καταρρίψει αυτά τα σενάρια, αυτά οι ψηφιακοί καλλιτέχνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορούν να περιμένουν, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις εικόνες.