Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Mazda CX-50 και με υβριδικό κινητήρα πλέον

Ελλάδα 6:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Mazda CX-50 και με υβριδικό κινητήρα πλέον

ΝΕΑ

Το Mazda CX-50 και με υβριδικό κινητήρα πλέον

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε η συνεργασία της Mazda με την Toyota έγινε αποτελεσματική για την πρώτη.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρική συνεργασία της Mazda με την Toyota Motor Corporation άρχισε να γίνεται πιο ουσιαστική από το 2016 και έπειτα όταν υπέγραψαν συμφωνία μεταξύ τους γι’ αυτόν τον λόγο.

Η Toyota κατέχει το 5,1% των μετοχών της Mazda και το αποτέλεσμα έχει αρχίσει να γίνεται εμφανές τα τελευταία χρόνια. Αρχικά, η σύμπραξή τους είχε σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα ωφελούν το περιβάλλον και θα προάγουν την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών.

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε η συνεργασία τους να είναι ουσιαστικότερη, με το να δίνει η Toyota μηχανικά μέρη στην Mazda. Η τελευταία δημιούργησε το Mazda2 Hybrid το οποίο είναι το Yaris Hybrid με τη δική της σχεδιαστική φιλοσοφία.

Advertisement
Advertisement

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη αφορά στο γεγονός ότι το Mazda CX-50 θα διατίθεται πλέον και με τον χωρητικότητας 2,5 λίτρων ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα της Toyota. Το συγκεκριμένο μοντέλο παρουσιάστηκε το 2022 και προορίζεται κυρίως για την αμερικανική και την κινεζική αγορά και ως τώρα διέθετε τον 2.0 Skyactiv και τον 2.5 Skyactiv της Mazda.

Όπως έγινε γνωστό, η έκδοση με τον υβριδικό κινητήρα της Toyota θα είναι διαθέσιμη αρχικά στην αμερικανική αγορά. Θυμίζουμε ότι αυτός αποδίδει συνδυαστικά 222 ίππους. Συγκεκριμένα, ο θερμικός έχει μέγιστη ισχύ 177 ίππους/6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 221 Nm/3,600-5.200 σ.α.λ.

Ο πρώτος ηλεκτροκινητήρας, αυτός που κινεί τους τροχούς, αποδίδει 120 ίππους και μέγιστη ροπή 202 Nm. O δεύτερος, αυτός που λειτουργεί ως γεννήτρια, αποδίδει 54 ίππους. Τέλος, οι μπαταρίες του συστήματος είναι ιόντων λιθίου και έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 1,6 kWh.

Advertisement

Η Mazda δεν διαθέτει το συγκεκριμένο μοντέλο στην Ευρώπη, καθώς στην κατηγορία των SUV έχει τα CX-60 και CX-80. Όμως, με τον νέο κινητήρα, ίσως τα στελέχη της αποφασίσουν να το εισάγουν και σε αυτή.