Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Luxeed R7 είναι το SUV Coupe της Huawei

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Luxeed R7 είναι το SUV Coupe της Huawei

ΝΕΑ

To Luxeed R7 είναι το SUV Coupe της Huawei

ΝΕΑ

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες ιδρύονται με απίστευτο ρυθμό και η Luxeed είναι ακόμη μία την οποία θα πρέπει να μάθουμε.

Advertisement
Advertisement

Στις 11 Ιουνίου (τρέχοντος έτους) ο Γου Τσένγκτονγκ, Πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας της Huawei, παρουσίασε επίσημα το Luxeed R7, ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV με coupe αμάξωμα το οποίο βασίζεται στο Huawei SU7.

Ταυτόχρονα, το κορυφαίο στέλεχος καλωσόρισε το καινούργιο μοντέλο στην Harmony Intelligent Mobility Alliance (HIMA), την κοινοπραξία που έχουν συστήσει από κοινού η Huawei και η Chery Automotive. Σκοπός αυτής είναι η ίδρυση νέων εταιρειών που θα κατασκευάζουν καινούργια μοντέλα τα οποία θα μοιράζονται πλατφόρμες και μηχανικά μέρη.

Μία από αυτές είναι και η Luxeed, η οποία προορίζεται να κατασκευάζει (τι πρωτότυπο!) πολυτελή ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Το R7, το πρώτο μοντέλο της, βασίζεται στο SU7. Σύμφωνα με τον Τσένγκτονγκ το γράμμα «R» προέρχεται από την αγγλική λέξη «revolution».

Advertisement
Advertisement

Το μήκος τουLuxeed R7 είναι 4.956 χλστμ., το πλάτος του 1.981 χλστμ., το ύψος του 1.634 χλστμ. και το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.950 χλστμ. Η αρχιτεκτονική του είναι 800 Volt και το νέο μοντέλο θα διατίθεται τόσο σε έκδοση μόνο με μπαταρίες όσο και με range extender.

Οι συσσωρευτές του είναι ιόντων λιθίου και προσφέρονται σε δύο εκδοχές αναφορικά με την ενεργειακή χωρητικότητά τους, είτε 82 kWh, είτε 100 kWh, αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση, η μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία του αυτοκινήτου είναι 705 χλμ. (κατά το κινεζικό πρότυπο CLTC) και στη δεύτερη φτάνει τα 855 χλμ. (κατά το κινεζικό πρότυπο CLTC).

Το R7 θα διατίθεται τόσο με έναν ηλεκτροκινητήρα, όσο και με δύο. Στην πρώτη περίπτωση ο σύγχρονος μόνιμου μαγνήτη αποδίδει 292 ίππους και κινεί τους πίσω τροχούς. Στη δεύτερη, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς των δύο ηλεκτρομοτέρ φτάνει τους 496 ίππους. Σε αυτή, το εμπρός είναι ασύγχρονο.

Advertisement

H Luxeed ανακοινώνει ότι η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ αυτή με τους δύο σε 3,3 δευτερόλεπτα.

Τέλος, στην Κίνα, η τιμή πώλησης του Luxeed R7 ξεκινά από τα 300.000 γουάν (περίπου 38.200 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), ενώ το επίπεδο τεχνολογιών και εξοπλισμού που διαθέτει είναι υψηλό και περιλαμβάνει λειτουργικό σύστημα και εφαρμογές της Huawei.

Advertisement