Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Lotec C1000 είναι ένα και μοναδικό! (+video)

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Lotec C1000 είναι ένα και μοναδικό! (+video)

ΝΕΑ

Το Lotec C1000 είναι ένα και μοναδικό! (+video)

ΝΕΑ

Ένα hypercar που παρουσιάστηκε πριν η κατηγορία «ανοίξει», από την Lotec η οποία το έφτιαξε κατά παραγγελία ενός «βαρόνου του πετρελαίου» το 1995.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη του C1000 κράτησε 4 χρόνια και το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε 3 χρόνια πριν τη McLaren F1 που θεωρητικά ήταν το μοντέλο που δημιούργησε την κατηγορία.

Με περίσσεια θράσους, η Lotec ισχυρίστηκε πως το αυτοκίνητό της που εφοδιάζεται με έναν twin turbo V8 χωρητικότητας 5,6 λίτρων της Mercedes, αποδίδει 1.000 ίππους και έχει τελική ταχύτητα 431 χλμ./ώρα. Η βάση του C1000 είναι ένα πλαίσιο από ανθρακόνημα, το  οποίο ως υλικό έχει χρησιμοποιηθεί και στα υπόλοιπα μέρη του αμαξώματος με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος να είναι μόλις πάνω από τον ένα τόνο (1.080 κιλά).

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς των 1.000 ίππων καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω ενός αγωνιστικού κιβωτίου 5 σχέσεων της Hewland.  Άλλωστε η Lotec ήταν εκείνη την εποχή ιδιαίτερα γνωστή για την κατασκευή αγωνιστικών αυτοκινήτων Group 6 και Group C και φυσικά, η παραγγελία από το μεγιστάνα του πετρελαίου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ήταν ότι καλύτερο  μιας και προφανώς δεν τέθηκε κανένας περιορισμός στο τελικό κόστος της κατασκευής.

Το κόστος αυτό υπολογίζεται στα 3,1 εκατομμύρια ευρώ και αξίζει να σημειωθεί πως μιλάμε για το μοναδικό αυτοκίνητο εκείνης της εποχής που βάσει των ισχυρισμών του κατασκευαστή, μπορούσε να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ τα 200 χλμ./ώρα από στάση, ήταν υπόθεση που διαρκούσε μόλις 8,0 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Τώρα, ένας έμπορος στο Miami των ΗΠΑ, με την ονομασία Curated, έχει το Lotec C1000 στην κατοχή του και το ετοιμάζει για πώληση, με το αυτοκίνητο να είναι σε άριστη κατάσταση και τα συνολικά χιλιόμετρα στο κοντέρ να είναι μόνο 4.145. Σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε με τι ποσό θα μπει σε νέο γκαράζ και σε πόσο καιρό από τώρα, μια και η προηγούμενη αναφορά για την αλλαγή χεριών του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, εντοπίζεται 10 χρόνια πριν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κι άλλες λεπτομέρειες για τη νέα Lancia Stratos!
Nio: Αντικατάσταση μπαταρίας σε 3 λεπτά πλέον
Δοκιμή: BMW i7 xDrive60