Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Lexus UX 300h πατάει Ευρώπη!

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Lexus UX 300h πατάει Ευρώπη!

ΝΕΑ

Το Lexus UX 300h πατάει Ευρώπη!

ΝΕΑ

Με αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα και μεγαλύτερη μπαταρία, το πολυτελές SUV… αποβιβάζεται στη Γηραιά Ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μια γεμάτη σεζόν για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, κυρίως λόγω του λανσαρίσματος του LBX, αλλά το… έργο έχει και συνέχεια.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Lexus εγκατέλειψε την ονομασία UX 250h, για να τονίσει ότι το 300h είναι το πρώτο μοντέλο στη γκάμα της, που τροφοδοτείται από το υβριδικό σύστημα πέμπτης γενιάς. Επιπλέον, ολόκληρη η σειρά UX αποκτά νέα τεχνολογία και μεγαλύτερη μπαταρία.

Δίπλα στην πλήρως ηλεκτρική έκδοση UX 300e, βρίσκεται πλέον το υβριδικό UX 300h, το οποίο συνδυάζει τον δοκιμασμένο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με την υβριδική τεχνολογία Lexus πέμπτης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Ως εκ τούτου, υπάρχει μια πιο αποτελεσματική μπαταρία ιόντων λιθίου 60 κυψελών 222 V, αντί για μονάδα νικελίου-υδριδίου μετάλλου 180 κυψελών 216 V, ένας επανασχεδιασμένος μετατροπέας για την αποδοτικότερη λειτουργία ηλεκτροκινητήρα και οι αλλαγές φέρνουν 8% περισσότερη ισχύ στον σύστημα, από 184 ίππους έως 199 ίππους. Οι κορτφαίες εκδόσεις διαθέτουν το σύστημα τετρακίνησης E-Four.

Στο εσωτερικό, όλες οι βελτιώσεις οδήγησαν σε μείωση του θορύβου κατά 1,7 dB στο πιλοτήριο και υπάρχει μια προαιρετική, προσαρμόσιμη ψηφιακή οθόνη οργάνων οδηγού 12,3 ιντσών συν τα πιο πρόσφατα συστήματα πολυμέσων –Lexus Link Connect με οθόνη αφής οκτώ ιντσών ή, υψηλότερης ποιότητας, το Lexus Link Pro με οθόνη 12,3 ιντσών. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, υπάρχουν και άλλα προνόμια όπως οι διευρυμένες δυνατότητες των λειτουργιών ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, μαζί με μια νέα εξωτερική απόχρωση – Sonic Copper.

Στην Αμερική, το UX 300 ξεκινά από 36.690 δολάρια για το μοντέλο του 2024 και από 37.490 δολάρια για το 2025 MY, ωστόσο για την ώρα η Lexus, δεν δώσει πληροφόρηση για την τιμή του μοντέλου στην Ευρώπη.