Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Land Rover Discovery αλλάζει λόγω… κανιβαλισμού!

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Land Rover Discovery αλλάζει λόγω… κανιβαλισμού!

ΝΕΑ

Το Land Rover Discovery αλλάζει λόγω… κανιβαλισμού!

ΝΕΑ

Η σημαντική μείωση των πωλήσεων στη βασική αγορά των ΗΠΑ, φέρνει ριζικές αλλαγές στην επόμενη γενιά του μοντέλου, αλλά δεν είναι η μοναδική αιτία.

Advertisement
Advertisement

Τα Discovery ήταν ένα «καυτό» μοντέλο για τη Land Rover, αλλά μοιάζει να έχει ξεθωριάσει από τα φώτα της δημοσιότητας. Ενώ το πολυτελές SUV είχε σχεδόν 10.000 πωλήσεις ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν από την πανδημία, η μάρκα ανακοίνωσε μόνο 2.416 πωλήσεις στη συγκεκριμένη αγορά πέρσι.

Υπάρχει εξήγηση, γι’ αυτή την πτώση… Η Land Rover γνωρίζει καλά το πρόβλημα και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να αυξήσει την απόσταση μεταξύ του Defender και του Discovery επόμενης γενιάς, εκτιμώντας ότι το ένα μοντέλο… κανιβαλίζει το άλλο.

Όπως εξήγησε ο Mark Cameron της Land Rover: «Αν κοιτάξετε από την οπτική γωνία του προϊόντος, το Defender μπήκε και κάθισε ακριβώς πάνω από το Discovery, προκαλώντας έναν ανεπιθύμητο κανιβαλισμό».

Advertisement
Advertisement

Το στέλεχος της Land Rover απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις μελλοντικές προθέσεις της μάρκας, σχετικά με την επόμενη γενιά του μοντέλου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το επερχόμενο Discovery θα έχει σαφέστερο οικογενειακό χαρακτήρα.

Κυκλοφορεί, μάλιστα, ένα πιο ρηξικέλευθο σενάριο, που θέλει το επόμενο Discovery να μοιάζει περισσότερο με MPV, στα πρότυπα του VW ID.Buzz, χωρίς πάντως να υπάρχει η οποιαδήποτε επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Land Rover.