Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Hyundai Ioniq 5 N έλαμψε στο Pikes Peak

Ελλάδα 15:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Hyundai Ioniq 5 N έλαμψε στο Pikes Peak

ΝΕΑ

To Hyundai Ioniq 5 N έλαμψε στο Pikes Peak

ΝΕΑ

Σε αγωνιστική έκδοση ή σε αυτήν της παραγωγής, το κορεατικό μοντέλο είναι πραγματικά… καυτό.

Advertisement
Advertisement

Το Hyundai Ioniq 5 N παρουσίασε τις επιδόσεις του στο φετινό Pikes Peak International Hill Climb, σημειώνοντας νέα ρεκόρ στις κατηγορίες Electric Modified και Production SUV/Crossover. Ταυτόχρονα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να λανσάρει ειδικές ηλεκτρικές εκδόσεις και να συμμετέχει σε σημαντικές εκδηλώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Hyundai διαγωνίστηκε στην εμβληματική ανάβαση των 20 χιλιομέτρων, με δύο αυτοκίνητα Ioniq 5 N ΤΑ  Spec (Time Attack) και ένα Ioniq 5 N προδιαγραφών παραγωγής. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ειδικά προετοιμασμένα μοντέλα ήταν σημαντικά ταχύτερα από την έκδοση παραγωγτής, αν και ο τελευταίος σημείωσε επίσης εντυπωσιακό χρόνο εκτέλεσης.

Το Ioniq 5 N TA Spec με τον οδηγό του WRC Dani Sordo στο τιμόνι, ολοκλήρωσε την ανάβαση σε 9:30.852, κερδίζοντας τη νίκη και σημειώνοντας νέο ρεκόρ στην κατηγορία Electric Modified. Το δεύτερο μοντέλο TA Spec, που οδηγούσε ο Randy Pobst, τερμάτισε 25 ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω του, με επίσημο χρόνο 9:55.551.

Advertisement
Advertisement

Το μη τροποποιημένο Hyundai Ioniq 5 N παραγωγής, με οδηγό τον ρούκι Ron Zaras. ολοκλήρωσε μια διαδρομή 10:49.267, καθιστώντας το ως το ταχύτερο ηλεκτρικό SUV/crossover παραγωγής στο Pikes Peak.

Υπήρχε επίσης ένα δεύτερο stock Hyundai Ioniq 5 N που υποτίθεται ότι θα συμμετείχε στην ανάβαση, αλλά ο οδηγός-κασκαντέρ Paul Dallenbach υπέστη τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της προπόνησης, που τον εμπόδισαν να αγωνιστεί. Ωστόσο, ο Dallenbach πέτυχε πιστοποιημένο χρόνο 10:33.86 στις δοκιμές πριν από τον αγώνα, δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συνολικό ρεκόρ για τα SUV παραγωγής ανήκει στη Lamborghini Urus Performante, μετά από μια διαδρομή 10:32.064 το 2022.