Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το hypercar της Nilu27 θα ακούγεται σαν F1 των 90’s

Ελλάδα 23:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το hypercar της Nilu27 θα ακούγεται σαν F1 των 90’s

ΝΕΑ

Το hypercar της Nilu27 θα ακούγεται σαν F1 των 90’s

ΝΕΑ

Η Nilu27 τον Αύγουστο θα παρουσιάσει το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής με ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί μνηστήρες προσπάθησαν να μεταφέρουν τον ανεπανάληπτο ήχο της παλαιότερης γενιάς των μονοθεσίων Formula 1 σε αυτοκίνητα δρόμου, αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν το έπραξε στον απόλυτο βαθμό. Αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς ο κατασκευαστής hypercars από τις ΗΠΑ Nilu27 υπόσχεται τις επόμενες ημέρες να μας παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο που θα ακούγεται σαν Formula 1 της δεκαετίας του 1990.

Το Nilu σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας θα είναι εξοπλισμένο με έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6.5 λίτρων. Την εξέλιξη του κινητήρα ανέλαβε η Hartley και η απόδοσή του είναι εξωπραγματική καθώς αναμένεται να ξεπερνάει τους 1.000 ίππους! Θυμίζουμε ότι η μοναδική περίπτωση που έχουμε σε αυτά τα επίπεδα ισχύος είναι η Aston Martin Valkyrie με τον V12 της Corsworth να αποδίδει 1.160 ίππους αλλά με τη βοήθεια υβριδικού συστήματος με ηλεκτροκινητήρες.

Αυτό σημαίνει ότι το Nilu27 θα γίνει το πιο ισχυρό ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Ακόμα πιο εντυπωσιακό ωστόσο είναι το γεγονός ότι το μοτέρ θα ανεβάζει μέχρι τις 11.000 σ.α.λ. και ο ήχος θα είναι εκκωφαντικός θυμίζοντας μονοθέσιο F1 των 90’s.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τον κινητήρα, αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι θα έχει κεραμικά φρένα, χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων και ελαστικά Michelin Cup 2 R. Το hypercar από την Αμερική θα παρουσιαστεί στο Monterey Car Week 9-18 Αυγούστου.