Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Geome Xingyuan παρουσιάστηκε επίσημα

Ελλάδα 11:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Geome Xingyuan παρουσιάστηκε επίσημα

ΝΕΑ

Το Geome Xingyuan παρουσιάστηκε επίσημα

ΝΕΑ

Η Geome, αυτή που γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα ως Geometry, παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Xingyuan.

Advertisement
Advertisement

Η Geome είναι ακόμα μία θυγατρική αυτοκινητοβιομηχανία της Geely Automobile η οποία ιδρύθηκε για να κατασκευάζει προσιτά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κατά βάση για την κινεζική αγορά.

Το Xingyuan είναι το πρώτο μοντέλο της το οποίο έχει τη τυπική αισθητική και διαμόρφωση εσωτερικού όπως επικρατεί μεταξύ των εταιρειών της ασιατικής χώρας. Το καινούργιο όχημα είναι άμεσος ανταγωνιστής του BYD Dolphin, γεγονός που σημαίνει ότι κατασκευάστηκε για να είναι οικονομικά προσιτό.

Το αμάξωμά του είναι σχετικά λιτό αλλά εάν σας θυμίζει κάτι είναι στοιχεία από τα καινούργια Smart #1 και #3 (θυμίζουμε ότι η εταιρεία εντάσσεται στην Geely Automobile).

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Geome, το αμάξωμα του Xingyuan είναι βαμμένο σε χρώματα τα οποία θυμίζουν αυτά κάποιων από τα παγωτά της HäagenDazs! Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται, καθώς οι κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει παγωτά της δεύτερης σε όσους επιθυμούν να κάνουν ένα test drive με το αυτοκίνητο.

Στη βασική έκδοσή του το Xingyuan διαθέτει μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου (LFP) ενεργειακής χωρητικότητας 30,12 kWh οι οποίες δίνουν μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία 310 χλμ. (κατά CLTC). Σε αυτή, ο ηλεκτροκινητήρας του έχει μέγιστη ισχύ 79 ίππους.

Στην ισχυρότερη, αυτός αποδίδει 116 ίππους και συνδυάζεται με μπαταρίες 40,16 kWh οι οποίες παρέχουν μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία 410 χλμ. (κατά CLTC).

Advertisement

Στο ταμπλό του υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο και μια έγχρωμη στον πίνακα οργάνων. Επίσης, τόσο εμπρός από τον συνοδηγό όσο και στο εσωτερικό των θυρών υπάρχουν φωτιζόμενα γραφικά που παραπέμπουν σε σκηνικό μεγαλούπολης. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι το τιμόνι του το οποίο έχει δύο ακτίνες.

Όπως αναφέρεται στον κινέζικο Τύπο η τιμή πώλησης του Geome Xingyuan στην αγορά της ασιατικής χώρας θα ξεκινά από τις περίπου 80.000 γουάν (περίπου 10.150 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν θα εξαχθεί στην Ευρώπη.

Advertisement