Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το φτηνότερο Tesla συνεχίζει να υπάρχει

Ελλάδα 13:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το φτηνότερο Tesla συνεχίζει να υπάρχει

ΝΕΑ

Το φτηνότερο Tesla συνεχίζει να υπάρχει

ΝΕΑ

Η προσπάθεια της Tesla να δημιουργήσει ένα προσιτότερο νέο μοντέλο της συνεχίζεται και δεν αποτελεί ακόμα μια εξαγγελία του Ίλον Μασκ.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Ίλον Μασκ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ανακοίνωσε στους επενδυτές της εταιρείας ότι στο δεύτερο μισό του 2025 θα ξεκινήσει η παραγωγή ενός νέου προσιτού μοντέλου στο εργοστάσιό της στο Τέξας.

Αυτό είναι το Model 2 για το οποίο οι πληροφορίες είναι ελάχιστες και η διαρκής αναβολή στην επίσημη παρουσίασή του κάνει πολλούς να είναι καχύποπτοι για το εάν θα κατασκευαστεί τελικά.

Αυτό είναι γνωστό ως το μοντέλο των 25.000 δολαρίων (περίπου 23.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) και πρόκειται να βοηθήσει την εταιρεία να αυξήσει σημαντικά της πωλήσεις της, τουλάχιστον αυτός είναι ο σκοπός.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, η Tesla δεν θα περιοριστεί σε αυτό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προγραμματίζουν τη δημιουργία και του Model Q, ενός καινούργιο οχήματος το οποίο θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το Model Y. Μάλιστα, δημοσιεύτηκε και μια πρώτη σκοτεινή εικόνα του που δείχνει το περίγραμμα του αμαξώματός του (φωτογραφία).

Ο Μασκ δήλωσε ότι με την προσθήκη αυτών των δύο καινούργια μοντέλα θα επιτευχθεί ο στόχος να διπλασιαστούν οι ετήσιες πωλήσεις της. Οι πληροφορίες για το Model 2 ήθελαν να έχει εγκαταλειφθεί η διαδικασία δημιουργίας του προς χάρη του νέου ρομποταξί που εξελίσσει η εταιρεία.

Αυτό έγινε γνωστό τον περασμένο Μάρτιο έπειτα από δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στο οποίο αναφερόταν ότι διακόπηκε το πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «Redwood» που αφορά στο Model 2, λόγω του έντονου ανταγωνισμού από τους Κινέζους στην παραγωγή φτηνών αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Advertisement

Τότε ο Μασκ είχε διαψεύσει το δημοσίευμα και ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά. Τώρα, επανέρχεται και προβλέπει ότι με την ένταξη τόσο του Model 2 όσο και του Model Q στην γκάμα της εταιρείας η ετήσια παραγωγή των δύο νέων μοντέλων της Tesla θα ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια μονάδες, αριθμός που θα προστίθεται σε αυτόν τον υπόλοιπων αυτοκινήτων της.

Όπως έγινε γνωστό και τα δύο καινούργια μοντέλα θα διαθέτουν κύκλωμα 48 Volt και θα έχουν τον νέας τεχνολογίας ηλεκτροκινητήρα ο οποίος δεν χρειάζεται σπάνιες γαίες και θα είναι μικρότερος σε διαστάσεις και πιο ελαφρύς απ’ ό,τι τώρα.

Advertisement