Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το έργο που θα δώσει ανάσα στην Αττική

Ελλάδα 13:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το έργο που θα δώσει ανάσα στην Αττική

ΝΕΑ

Το έργο που θα δώσει ανάσα στην Αττική

ΝΕΑ

Πώς εξελίσσεται η μεγάλη επένδυση στον Ασπρόπυργο, που θα μειώσει στο ελάχιστο τη διέλευση φορτηγών από τον αστικό ιστό.

Advertisement
Advertisement

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται πλέον τα σχέδια της HIG Capital για να αναπτύξει το mega logistics park στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Πέραν των περίπου 3,900 θέσεων εργασίας, που θα «ανοίξουν» για την κατασκευή του, είναι ένα σημαντικό έργο που θα ελαφρύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λεκανοπεδίου, μειώνοντας σημαντικά τη διέλευση φορτηγών και άλλων βαρέων οχημάτων από τον αστικό ιστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμερικανικό fund που τρέχει ο Κωνσταντίνος Μπήτρος στην Ελλάδα, συζητά με πολυεθνικές εταιρείες για να επιτευχθούν οι πρώτες συμφωνίες για αποθηκευτικούς χώρους.

Advertisement
Advertisement

Η προσέλκυση πολυεθνικών στη μεγάλη επένδυση εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργήσει έναν από τους σημαντικότερους χώρους logistics όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις με αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες

Είναι χαρακτηριστικό πως το ύψος της επένδυσης που αρχικά υπολογιζόταν σε περίπου 240 εκατ. ευρώ, αυξήθηκε στα 300 εκατομμύρια και πλέον η εκτίμηση είναι πως θα υπάρξει και περαιτέρω αύξηση.

Πέρα από αποθήκες που θα φιλοξενήσουν τις λειτουργίες logistics, στο εγκεκριμένο σχέδιο της στρατηγικής επένδυσης, στο παλιό ακίνητο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, περιλαμβάνεται η ανέγερση και λειτουργία ξενοδοχείου, ιδιωτικής κλινικής, εμπορικών καταστημάτων, χώρων εστίασης, στάθμευσης, ανεφοδιασμού καυσίμων και ξεκούρασης.