Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το δικέφαλο βαν της Citroen!

Ελλάδα 11:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το δικέφαλο βαν της Citroen!

ΝΕΑ

Το δικέφαλο βαν της Citroen!

ΝΕΑ

To Relay Back to Back θα μπορούσε να είναι ένα ενδιαφέρον ψηφιακό πείραμα, αλλά είναι πραγματικό.

Advertisement
Advertisement

Μοιάζει τέλειο για… διελκυστίνδα και σίγουρα δεν είναι ένα τυπικόι επαγγελματικό όχημα. Βασίζεται στο αδελφάκι του Fiat Ducato, το Citroen Relay και ονομάζεται πολύ εύστοχα Back to Back.

Η ιδέα πίσω από το Relay Back to Back είναι να μειωθεί το κόστος παραγωγής και αποστολής. Τα βαν είναι βιδωμένα μεταξύ τους σε μια προσωρινή κατασκευή και είναι προσαρμοσμένα σε εταιρείες που κατασκευάζουν αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, τροχόσπιτα ή άλλους τύπους ειδικών οχημάτων.

Το κόστος κατασκευής μειώνεται, επειδή η Citroen παράγει τα φορτηγά χωρίς να χρειάζεται να προσθέσει το συνηθισμένο πίσω άκρο, κάτι που αυτομάτως δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες να δημιουργούν τα δικά τους πλαίσια, για την κάλυψη των εμπορικών αναγκών τους.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων και των κιβωτίων ταχυτήτων, για τα προσθιοκίνητα Relay Back to Back, προέρχονται από το εργοστάσιο της Stellantis, ενώ σε ό,τι αφορά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, διατίθεται το ίδιο… περίεργο κατασκεύασμα και για το Peugeot Boxer ως Back to Back έκδοση.

Η τιμή ανέρχεται στις 42.000 ευρώ, αλλά η γαλλική μάρκα δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει, αν αφορά την αγορά των δύο ή του ενός βαν, που είναι και το επικρατέστερο σενάριο.