Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το… Chaos των Πορτογάλων λέγεται Furia

Ελλάδα 4:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το… Chaos των Πορτογάλων λέγεται Furia

ΝΕΑ

Το… Chaos των Πορτογάλων λέγεται Furia

ΝΕΑ

Η Adamastor από την Πορτογαλία παρουσίασε το πρώτο της supercar με έντονες επιρροές από την Aston Martin Valkyrie.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το Chaos της Spyros Panopoulos Automotive να μην έχει παρουσιαστεί ακόμα, γεγονός που δίνει φυσικά πολλές λαβές για αμφισβητήσεις και σχόλια, αλλά άλλοι κατασκευαστές στην Ευρώπη παρουσιάζουν τα δικά supercars. Μετά λοιπόν από την Αλβανία (Illyrian) και την Ρουμανία (Asera), επόμενη στάση των supercars είναι η Πορτογαλία.

Η Adamastor είναι μια μικρή εταιρεία με έδρα το Πόρτο που ασχολείται κυρίως με ανθρακονήματα και ειδικές κατασκευές ρεζερβουάρ. Η ενασχόλησή της με την κατασκευή αυτοκινήτων ξεκίνησε το 2018 όταν παρουσίασε το σχέδιο του P003RL, ενός supercar το οποίο τότε έλεγαν ότι θα μπορούσε εύκολα να ανταγωνιστεί τα κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας.

Η κατάσταση ωρίμασε και η Adamastor είναι έτοιμη να μας δείξει το νέο της Furia. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό supercar με σχεδιασμό εμπνευσμένο από την Aston Martin Valkyrie. Η αεροδυναμική είναι ακραία και έχει πολλές επιρροές από τα αγωνιστικά του Le Mans, ενώ όλο το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα η Adamastor αναφέρει πως το Furia στα 240 χλμ./ώρα είναι ικανό να παράξει 1.000 κιλά κάθετης δύναμης. Ο κινητήρας του είναι ο V6 των 3,5 λίτρων της Ford με απόδοση 650 ίππων και 570 Nm. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι πολύ χαμηλό στα 1.100 κιλά με τις επιδόσεις να είναι εκρηκτικές: Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Μόλις 60 μονάδες θα κατασκευαστούν από αυτό το supercar, αρκεί η πορτογαλική εταιρεία να βρει αυτούς τους 60 αγοραστές να το πουλήσει.