Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Cadillac Optiq θα ανταγωνίζεται Audi, BMW και Tesla

Ελλάδα 6:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Cadillac Optiq θα ανταγωνίζεται Audi, BMW και Tesla

ΝΕΑ

Το Cadillac Optiq θα ανταγωνίζεται Audi, BMW και Tesla

ΝΕΑ

Η προσπάθεια των ανθρώπων της Cadillac για την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών νεών μοντέλων της συνεχίζεται με το Optiq, ένα μεσαίων διαστάσεων SUV για τα δεδομένα της αμερικανικής αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από το Lyriq, τα στελέχη της Cadillac παρουσίασαν το Optiq, το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο τους το οποίο -καταρχάς- προορίζεται τόσο για την αμερικανική όσο και για κινεζική αγορά.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα Ultium την οποία έχει δημιουργήσει η General Motors στην οποία ανήκει η εταιρεία. Όπως ανακοινώθηκε, το μήκος του αμαξώματός του φτάνει τα 4.820 χλστμ., το πλάτος του τα 2.126 χλστμ. και το ύψος του τα 1.644 χλστμ.

Για το μεταξόνιό του η Cadillac δεν έδωσε τιμή, ωστόσο ανακοίνωσε ότι αυτό είναι κατά 152 χλστμ. μικρότερο από το αντίστοιχο του Lyriq. Στο τελευταίο, το μεταξόνιό του είναι 3.094 χλστμ., συνεπώς αυτό του καινούργιου μοντέλου πιθανόν να είναι 2.942 χλστμ., ή πλησίον.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, για τα αυτοκίνητα που προορίζονται για την κινεζική αγορά, τόσο το μήκος του αμαξώματος όσο και του μεταξονίου θα είναι μεγαλύτερο από αυτό των αμερικανικών προδιαγραφών.

Το Optiq, θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 304 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 479 Nm. Οι μπαταρίες του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 85 kWh και μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία μεγαλύτερη από 480 χλμ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτές μπορούν να φορτίσουν σε ταχυφορτιστή DC και σε χρονικό διάστημα δέκα λεπτών της ώρας μπορούν να πληρωθούν με ενέργεια για να κινηθεί το αυτοκίνητο για 127 χλμ.

Advertisement

Στο εσωτερικό του, αυτό που κυριαρχεί είναι η μεγάλη οθόνη 33 ιντσών στο ταμπλό. Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Cadillac μπορούμε να δούμε το εύρος της.

Προς το παρόν, η αμερικανική εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει στοιχεία που να αφορούν στα υλικά και σε άλλες λεπτομέρειες σε αυτό, για τους επιβάτες και τον χώρο αποσκευών.

Advertisement

Πάντως, ανακοίνωσε ότι το σύστημα πολυμέσων που θα διαθέτει έχει δημιουργηθεί  σε συνεργασία με την Google και ότι θα υπάρχει ηχοσύστημα της AKG με 19 ηχεία. Όπως έγινε γνωστό, το Cadillac Optiq θα μπει σε διαδικασία παραγωγής εντός του 2025.