Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi RS 3 πήρε το ρεκόρ από την BMW M2

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi RS 3 πήρε το ρεκόρ από την BMW M2

ΝΕΑ

Το Audi RS 3 πήρε το ρεκόρ από την BMW M2

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία δημοσιοποίησε τις πρώτες φωτογραφίες από το facelift του περίφημου hot-hatch, το οποίο «σβήνει» τον ανταγωνισμό πριν το λανσάρισμά του.

Advertisement
Advertisement

Ο Frank Stippler σημείωσε με το νέο RS 3 χρόνο-ρεκόρ για την compact κατηγορία στο Nurburgring, με την Audi να αποδεικνύει ότι έχει «το ταχύτερο μικρομεσαίο αυτοκίνητο».

Η κατάκτηση έρχεται μέσα από μία σειρά από βελτιώσεις. Μεταξύ άλλων, η Audi υπόσχεται ότι το νέο RS 3 θα έχει αναβαθμισμένο σασί, άρα και συνολικά καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.

Οι αναβαθμίσεις του αφορούν σε νέα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη κατανομή της ροπής μέσω της πέδησης (στους πίσω τροχούς) που αποσκοπεί στην ευκινησία του αυτοκινήτου, αλλά και στην καλύτερη διαχείριση του τιμονιού κατά την είσοδο στις στροφές.

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο λογισμικό υποβοηθά την κατανομή της πέδησης και τα συστήματα ελέγχου ευστάθειας, συν ότι έχουν προστεθεί προσαρμοστικοί αποσβεστήρες για την καλύτερη διαχείριση των πλευρικών δυνάμεων.

Παρά τις αναβαθμίσεις στο σασί, η Audi δεν άλλαξε κάτι στο κινητήριο σύνολο, διατηρώντας τον 5κύλινδρο turbo των 2,5 λίτρων με απόδοση 400 ίππους και 500 Nm ροπής.

Σχεδιαστικά, η μάσκα είναι ακόμα πιο αιχμηρή, με το ανανεωμένο έμβλημα της εταιρείας να ενσωματώνεται στη γρίλια. Το πίσω μέρος από την άλλη έχει απλοποιηθεί, έχοντας νέα φωτιστικά σώματα και γραμμές που περισσότερο θυμίζουν το Q6 e-tron.

Advertisement

Ωστόσο, η Audi αναφέρει ότι η σχεδίαση είναι τέτοια που το νέο RS 3 είναι περισσότερο αποδοτικό αεροδυναμικά από τον προκάτοχό του. Εσωτερικά, δεν αλλάζει κάτι σημαντικά πέραν του νέου τιμονιού με το τετραγωνισμένο σχήμα.

Οι φωτογραφίες του νέου Audi RS 3 δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα από το αναμενόμενο, διότι το hot-hatch σημείωσε χρόνο ρεκόρ για την compact κατηγορία στο Nordschleife Nurburgring, σταματώντας το χρονόμετρο στο 7:33,123.

Advertisement

Το νέο RS 3 θα αρχίσει να λανσάρεται στις αγορές τον Αύγουστο, ωστόσο οι τιμές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί από την Audi.