Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi Q6 e-tron αποκτά και βασική, πισωκίνητη έκδοση

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi Q6 e-tron αποκτά και βασική, πισωκίνητη έκδοση

ΝΕΑ

Το Audi Q6 e-tron αποκτά και βασική, πισωκίνητη έκδοση

ΝΕΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε την πιο προσιτή έκδοση του Q6 e-tron, με πίσω κίνηση και μεγάλη αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα του Audi Q6 e-tron επεκτείνεται, καθώς η εταιρεία παρουσίασε την έκδοση Performance. Σύμφωνα με τη γερμανική μάρκα, το επίσημο λανσάρισμα στις αγορές έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο, αν και οι παραγγελίες στη Γερμανία έχουν ήδη ανοίξει.

Η νέα εκδοχή έρχεται με σημαντική αυτονομία, την μεγαλύτερη της γκάμας του Q6 e-tron. Συγκεκριμένα, βάσει κύκλου WLTP, το νέο SUV εξασφαλίζει 641 χιλιόμετρα αυτονομίας, χάρη στην μπαταρία LFP με την ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh (πραγματική 94,9 kWh).

Για να επιτευχθεί αυτό το νούμερο, σημαντικό ρόλο επιτελεί το πισωκίνητο σύστημα του Q6 e-tron Performance, με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 326 ίππους. Συνεπώς, το σύνολο έρχεται με 61 ίππους λιγότερους από το Quattro.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, αυτό δεν το εμποδίζει από το να κάνει το sprint των 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα, μίας σεβαστή επίδοση για τους 2,2 τόνους βάρος που το ηλεκτρικό μοτέρ έχει να κινήσει. Μάλιστα, το Q6 e-tron Performance συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι τα 210 χλμ./ώρα, όπου η τελική είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη.

Σημείωση, ότι στηρίζεται στην PPE, η οποία είναι γνωστή για την ευελιξία της, αφού μπορεί να υποστηρίξει και πισωκίνητο σύστημα μετάδοσης. Υπενθυμίζουμε ότι έχει εξελιχθεί από τις Audi και Porsche, ενώ βρίσκεται και στην νέα Porsche Macan.

Επιπλέον, εξασφαλίζει ταχυφόρτιση DC με ισχύ 260 kW. Κάτι που σημαίνει, βάσει της εταιρείας, ότι με περίπου 10 λεπτά φόρτισης, το νέο SUV της Audi εξασφαλίζει 260 χιλιόμετρα. Σε φορτιστή AC με 230 V ισχύ, η μπαταρία χρειάζεται περίπου 10 ώρες και 25 λεπτά για να φορτιστεί πλήρως από άδεια.

Advertisement

Ως προς τον εξοπλισμό, το Q6 e-tron Performance έρχεται με τροχούς 18 ιντσών, λεπτομέρειες σε μεταλλικό χρώμα Mythos Black, φωτιστικά σώματα LED και υφασμάτινα καθίσματα.

Η πιο προσιτή έκδοση του Audi Q6 e-tron έχει τιμή εκκίνησης στις 68.800 ευρώ, σημαντικά λιγότερα από τις 74.700 όπου ξεκινάει το Quattro.

Advertisement