Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2022 θα δούμε το Pininfarina Pura Vision SUV

Ελλάδα 18:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2022 θα δούμε το Pininfarina Pura Vision SUV

ΝΕΑ

Το 2022 θα δούμε το Pininfarina Pura Vision SUV

ΝΕΑ

Ένα πολύ χαρακτηριστικό σχήμα για το SUV Pura Vision, αναμένεται να αποκαλυφθεί από την Automobili Pininfarina, που πρόσφατα παρουσίασε το hypercar, Battista

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό hypercar της Battista της Automobili Pininfarina ουσιαστικά προετοιμάζει το έδαφος για το ηλεκτρικό SUV που θα παρουσιάσει ο σχεδιαστικός Οίκος το 2022. Τα πρώτα αποκαλυπτήρια για το νέο μοντέλο, αναμένεται να γίνουν, αν όλα πάνε καλά, στο Concour d’Elegance του Pebble Beach τον ερχόμενο Αύγουστο. Το Pura Vision όπως λέγεται το νέο αυτό ηλεκτρικό SUV, θα αποκαλυφθεί μεν στην Καλιφόρνια, ωστόσο η ψηφιακή απεικόνισή του που βασίστηκε στις γραμμές του σκεπασμένου πρωτοτύπου, μας δίνει μια αρκετά καλή εικόνα αναφορικά με το τι πρέπει να περιμένουμε.

Advertisement
Advertisement

Ο Paolo Dellachà, επικεφαλής παραγωγής της εταιρείας, δήλωσε ότι ο στόχος της ομάδας του ήταν να καθορίσει μια νέα κατηγορία αυτοκινήτων και αναφέρθηκε στο Pura Vision χαρακτηρίζοντάς το ως SLUV (Sustainable Luxury Vehicle). Η κεντρική ιδέα πίσω από τη δημιουργία του νέου μοντέλου, δεν είναι η απαίτηση ικανοτήτων για σκληρές μακριά από την άσφαλτο διαδρομές. Οι γραμμές του μοντέλου διαμορφώνουν μια εικόνα υπερυψωμένου αυτοκινήτου μεγάλου τουρισμού, με μακρύ καπό και κοντούς προβόλους.

Οι σχεδιαστές της προσπάθησαν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της Lamborghini Urus και της Porsche Panamera Sport Turismo. Εκτός αυτού, η σχεδιαστές του Οίκου Pininfarina, έχουν και μια ιστορία από την οποία έπρεπε να κρατήσουν κάποια στοιχεία. Ο διευθύνων σύμβουλος Luca Borgogno είπε ότι η έμπνευση για το μακρύ καπό προήλθε από το Cisitalia 202 του 1947, ενώ η γυάλινη οροφή δημιουργεί έναν παράλληλο μεταξύ αυτού και του Alfa Romeo 6C 3000 Superflow concept του 1953. Και τα δύο σχεδιάστηκαν από την Carrozzeria Pininfarina.

Advertisement

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του SUV Pura Vision, αποδίδει 1.000 ίππους και είναι ενσωματωμένος σε μια πλατφόρμα που εξελίχθηκε in house από τους ανθρώπους της εταιρείας. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Pininfarina υπολόγιζε στη χρήση της αρχιτεκτονικής “skateboard” της Rivian, με την οποία μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε συνεργασία αλλά στη συνέχεια, όταν η συνεργασία αυτή κατέρρευσε, έπρεπε να γίνει κάτι διαφορετικό για να προχωρήσει το project.

Advertisement

Και αν το hypercar Battista κοστολογείται κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ, η Pininfarina έχει βάλει ως στόχο για το SUV Pura Vision μια τιμή εκκίνησης κοντά στις €300.000- για να ξέρουμε και τι εννοεί η Pininfarina, όταν κάνει λόγο για… sustainable luxury vehicle. Οι προβλέψεις από την εταιρεία κάνουν λόγο για πώληση 150 Battista, οπότε η χρηματοδότηση για την παραγωγή του Pura Vision μπορεί να προκύψει πιο εύκολα έχοντας συγκεντρωθεί ένα τέτοιο ποσό. Η παραγωγή του SUV μοντέλου, τοποθετείται για το 2022, όταν και η Ferrari θα παρουσιάσει την Purosague.