Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tϊτλοι τέλους για το Citroen C1

Ελλάδα 19:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tϊτλοι τέλους για το Citroen C1

ΝΕΑ

Tϊτλοι τέλους για το Citroen C1

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε το τέλος της παραγωγής του μικρού city car για το οποίο μάλιστα δεν θα υπάρξει άμεσος αντικαταστάτης.

Advertisement
Advertisement

Όταν το γκρουπ PSA αποφάσισε να συνεργαστεί με την Τoyota και να παρουσιάσουν από κοινού τρία αυτοκίνητα πόλης το 2005, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Τα Citroen C1, Peugeot 108 και Toyota Aygo αποτέλεσαν μία ενδιαφέρουσα τριάδα στην εποχή τους και παρά τα παράπονα που υπήρχαν αρχικά για κάποιες επιλογές στον διάκοσμο και την ποιότητα (σε σχέση και με την υψηλή σχετικά τιμή), τελικά κατάφεραν να εδραιωθούν.

Και τα τρία αυτοκίνητα συνέχισαν την εμπορική τους σταδιοδρομία στην Ευρώπη, με ένα facelift το 2009 και μία δεύτερη γενιά το 2014, η οποία εφοδίασε τα αυτοκίνητα με πιο σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και διασύνδεσης.

Advertisement
Advertisement

Εδώ και καιρό όμως οι δύο εταιρίες έχουν αποφασίσει να ολοκληρώσουν το πρότζεκτ με έδρα το κοινό εργοστάσιο στην Τσεχία και η κάθε μία να τραβήξει τον δρόμο της. Ήδη η Τoyota έχει ανακοινώσει το δικό της Aygo X, ένα πολύ διαφορετικό και αρκετά πιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο.

Από την πλευρά της η Citroen ανακοινώνει ότι σταματά και αυτή την παραγωγή του C1, έχοντας πουλήσει όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 1,2 εκατομμύρια μονάδες. Μάλιστα όπως έχει αφήσει να διαρρεύσει, δεν θα υπάρξει άμεσος αντικαταστάτης, καθώς τέτοιου τύπου αυτοκίνητα έχουν μεγάλο κόστος παραγωγής και μικρές δυνατότητες κέρδους, ιδίως αν υπάρξει και ηλεκτρική εκδοχή.

Advertisement

Το κενό που δημιουργείται στην γκάμα της, θα το καλύψει η Citroen με δύο άλλα μοντέλα, το ηλεκτρικό Ami το οποίο θα προσφέρει τις λύσεις για την σύγχρονη ηλεκτρική κινητικότητα και το C3, το οποίο θα αποκτήσει κάποιες πιο προσιτές εκδόσεις ώστε να πλησιάσει σε τιμή εκείνη του απερχόμενου C1.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα ειδική έκδοση Citroen C1 JCC+
Η συλλεκτική έκδοση Citroen C1 Origins
Πόσο… παιχνίδι είναι το Citroen Ami; Το οδηγούμε στους δρόμους της Αθήνας (+video)