Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τίποτα δεν σταματά την κινεζική επέλαση!

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τίποτα δεν σταματά την κινεζική επέλαση!

ΝΕΑ

Τίποτα δεν σταματά την κινεζική επέλαση!

ΝΕΑ

Νέα έρευνα προβλέπει εκτόξευση του μεριδίου πωλήσεων των κινεζικών αυτοκινήτων, έως το τέλος της δεκαετίας.

Advertisement
Advertisement

Ένα στα τρία αυτοκίνητα που θα πωλούνται στον κόσμο το 2030, θα κατασκευάζεται από κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτή είναι η νέα εντυπωσιακή πρόβλεψη από ειδικούς του κλάδου, που μελετούν την καμπύλη ανάπτυξης της Κίνας.

Τα κινεζικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν ήδη ένα σημαντικό 21% της αγοράς, αλλά οι αναλυτές αναμένουν ότι η βιομηχανία της χώρας θα επεκταθεί γρήγορα. Μέρος της ανάπτυξης θα έρθει στην εγχώρια αγορά, εις βάρος των δυτικών αυτοκινητοβιομηχανιών, όπου οι κινεζικές μάρκες βελτιώνουν το μερίδιό τους από 59 σε 72%.

Αλλά ακόμη πιο ανησυχητικό για τις ευρωπαϊκές και τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι ότι οι περισσότερες από τις πρόσθετες πωλήσεις θα προέλθουν στο… δικό τους γήπεδο! Η AlixPartners πιστεύει ότι οι πωλήσεις των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών που πραγματοποιούνται εκτός Κίνας, θα εκτιναχθούν από 3 εκατομμύρια το 2024, σε 9 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Advertisement
Advertisement

Αν και οι νέοι δασμοί (100%) που εισήγαγε η κυβέρνηση Μπάιντεν, θα περιορίσουν την ικανότητα της Κίνας να πιέσει προς τη Βόρεια Αμερική και η Ιαπωνία θα αποδειχθεί επίσης δύσκολος αντίπαλος, η μελέτη προβλέπει ότι οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχουν διπλασιάσει το μερίδιό τους στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου στο 12% έως το 2030, το μερίδιο της ρωσικής αγοράς θα εκτοξευθεί στο 69% και το σύνολο σε παγκόσμια κλίμακα στο 33%!

Οι πωλήσεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική αναμένεται να αυξηθούν από 8 σε 39% και οι παραδόσεις στην Κεντρική και Νότια Αμερική ενδέχεται να αυξηθούν από 7 σε 28%, αναφέρει το CNBC