ΝΕΑ

Τι περιμένουμε από την κοινοπραξία Audi και SAIC;

Ελλάδα 18:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι περιμένουμε από την κοινοπραξία Audi και SAIC;

ΝΕΑ

Τι περιμένουμε από την κοινοπραξία Audi και SAIC;

ΝΕΑ

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν επίσημα την έναρξη της συνεργασίας τους για την εξέλιξη μίας κοινής πλατφόρμας στην οποία θα βασιστούν τα από κοινού τους μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Audi και SAIC υπέγραψαν ένα προσύμφωνο τον Ιούλιο του 2023, αποσκοπώντας στην εμβάθυνση της συνεργασίας τους. Τώρα, υπέγραψαν επίσημα την κοινοπραξία, με μεγάλο στόχο την παραγωγή premium ηλεκτρικών μοντέλων που θα λανσαριστούν αρχικά στην κινεζική αγορά.

Μέσω της νέας αυτής συνεργασίας, κάθε εταιρεία μπορεί να παρέχει τη δική της ανεπτυγμένη τεχνογνωσία. Η Audi θέλει να αξιοποιήσει την πρόοδο που έχει σημειώσει η SAIC στα ηλεκτρικά, καθώς η ίδια έχασε σημαντικό χρόνο με τα προβλήματα λογισμικού των EV του VW Group.

Το κόνσεπτ που παρουσίασαν Audi και SAIC

Αντίστοιχα, η κινεζική εταιρεία δεν γνωρίζει πώς να κατασκευάζει premium αυτοκίνητα. Συνεπώς, κάθε μία έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό στη συνεργασία.

Advertisement
Advertisement

Το πιο σημαντικό όμως, είναι πως Audi και SAIC θα συνεργαστούν για μία νέα πλατφόρμα η οποία ονομάζεται Advanced Digitized Platform. Σε αυτήν θα βασιστούν τα τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα τους, με το πρώτο να είναι προγραμματισμένο για το 2025.

Μεταξύ άλλων, οι δύο πλευρές αναμένεται να κερδίσουν 30% σε χρόνο μεταξύ του σχεδιασμού και του λανσαρίσματος των μοντέλων αυτών.

Η κοινοπραξία μεταξύ Audi και SAIC καταδεικνύει την ανάγκη για διείσδυση στην μέχρι τώρα κλειστή κατηγορία των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα. Το αν μπορούν μετέπειτα αυτά να έρθουν και στην Ευρώπη, προς ώρας παραμένει άγνωστο.