Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι… Μ-αγικό ετοιμάζει η BMW;

Ελλάδα 15:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι… Μ-αγικό ετοιμάζει η BMW;

ΝΕΑ

Τι… Μ-αγικό ετοιμάζει η BMW;

ΝΕΑ

H M2 είναι ήδη ένα εξαιρετικό σπορ αυτοκίνητο. Όμως η BMW δεν κάθεται «στα αβγά της» και ετοιμάζει ακόμα πιο εντυπωσιακές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Η BMW φέρεται να ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια έκδοση xDrive της M2, σηματοδοτώντας μια σημαντική προσθήκη στη γκάμα του εξαιρετικού σπορ κουπέ μοντέλου της.

Η είδηση αυτή έρχεται μετά από μια διαρροή του 2022 στο φόρουμ Bimmerpost, όπου ένα έγγραφο του Συστήματος Τεχνικών Πληροφοριών της BMW ανέφερε κωδικούς εξέλιξης για την M2 xDrive, υποδεικνύοντας ότι η BMW σχεδιάζει αυτή την παραλλαγή εδώ και αρκετό καιρό.

Η M2 xDrive αναμένεται να διαθέτει ένα πλήρως μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στην M4 Competition xDrive, το οποίο επιτρέπει την επιλογή της κίνησης στους πίσω τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Οι εικασίες δείχνουν ότι η M2 xDrive θα μπορούσε να φτάσει στην αγορά στα τέλη του 2026.

Ωστόσο, είναι απίθανο αυτή η έκδοση να προσφέρει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς το σύστημα M xDrive συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αυτό ευθυγραμμίζεται με τις ευρύτερες τάσεις της βιομηχανίας και την πρόσφατη εστίαση της BMW στην αποδοτικότητα, υπονοώντας ότι τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων μπορεί σύντομα να καταργηθούν σταδιακά σε όλη τη σειρά M.

Advertisement

Επιπλέον, η BMW φημολογείται ότι ολοκληρώνει την M2 CS, μια πιο ισχυρή και εστιασμένη στην πίστα παραλλαγή που αναμένεται να αποδίδει περίπου 530 ίππους.

Αυτό το μοντέλο αναμένεται να μπει στην παραγωγή στα μέσα του 2025, πιθανόν να παράγεται σε περιορισμένο αριθμό, παρόμοια με την M4 CS.

Advertisement

Με την M2 Coupe να έχει ήδη λάβει αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ισχύος και της εισαγωγής του iDrive 8.5 της BMW, οι επερχόμενες εκδόσεις xDrive και CS θα έρθουν για να καλύψουν τους λάτρεις που αναζητούν τόσο τις τετρακίνητες επιδόσεις όσο και την ακρίβεια για την πίστα.