Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κρύβουν οι μυστικές δοκιμές της Audi;

Ελλάδα 20:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κρύβουν οι μυστικές δοκιμές της Audi;

ΝΕΑ

Τι κρύβουν οι μυστικές δοκιμές της Audi;

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία φαίνεται ότι ετοιμάζει κάτι πολύ ιδιαίτερο για τους φίλους του σκληρού off road. Και είναι ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Η Audi φαίνεται να ετοιμάζει κάτι αρκετά τολμηρό για τους φίλους των ηλεκτρικών οχημάτων και των off-road διαδρομών.

 Ένα πρωτότυπο του Audi Q6 Sportback e-tron δοκιμάζεται αυτό τον καιρό από την εταιρεία,  εμφανώς προσανατολισμένο για extreme off-road συνθήκες.

Το αυτοκίνητο διαθέτει τεράστια απόσταση από το έδαφος, φαρδιές επεκτάσεις φτερών, ειδικά ελαστικά Toyo Open Country M/T και μια σχάρα οροφής, στοιχεία που θυμίζουν τα 4×4 εκτός δρόμου, όπως η Mercedes G-Class.

Advertisement
Advertisement

Η εμφάνιση του πρωτότυπου, με στοιχεία εμπνευσμένα από ράλι , όπως νέους προφυλακτήρες και ξεχωριστούς LED προβολείς, το διαφοροποιεί από το τυπικό Q6 e-tron Sportback που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Η Audi δεν έχει αποκαλύψει αν το πρωτότυπο αυτό θα εξελιχθεί σε αγωνιστικό μοντέλο, ίσως για το Ράλι Ντακάρ, ή αν σχεδιάζεται μια περιορισμένη έκδοση για την παραγωγή.

Η τεχνολογία του Q6 βασίζεται στην πλατφόρμα PPE, η οποία περιλαμβάνει τετρακίνηση με διπλό κινητήρα και μπαταρία 100 kWh, ιδανική για off-road διαδρομές.

Advertisement

Ενώ η Audi παρουσίασε φέτος την έκδοση περιορισμένης παραγωγής Q8 E-Tron Edition Dakar, είναι πιθανό το Q6 e-tron να αποτελέσει τη βάση για ένα ακόμα πιο σοβαρό εκτός δρόμου μοντέλο.

Απομένει να δούμε αν η Audi θα φέρει αυτό το «άγριο» ηλεκτρικό μοντέλο στην παραγωγή ή αν θα το χρησιμοποιήσει ως αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Advertisement