Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κρύβει η μυστική ηλεκτρική λιμουζίνα της Volvo;

Ελλάδα 19:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κρύβει η μυστική ηλεκτρική λιμουζίνα της Volvo;

ΝΕΑ

Τι κρύβει η μυστική ηλεκτρική λιμουζίνα της Volvo;

ΝΕΑ

Ένα σκίτσο που αποκαλύφθηκε από την ίδια την εταιρεία δείχνει ότι έχει στα σκαριά ένα ακόμα μεγάλο ηλεκτρικό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo αποκάλυψε ένα teaser για την επερχόμενη ηλεκτρική ναυαρχίδα της, το ES90, το οποίο θα αντικαταστήσει το S90.

Το αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Μάρτιο του 2025 και θα μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με το EX90, συμπεριλαμβανομένου ενός πακέτου μπαταρίας 111 kWh και της τετρακίνησης με δύο κινητήρες.

Το σύστημα κίνησης αναμένεται να παράγει μεταξύ 407 PS και 517 PS, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το ES90 παρουσιάστηκε για λίγο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 90/90/90 της Volvo, αποκαλύπτοντας τη σιλουέτα του με κομψή σχεδίαση.

Τα βασικά στοιχεία σχεδιασμού περιλαμβάνουν μια πολύ έντονη γραμμή στο ύψος των παραθύρων, μια ενσωματωμένη αεροτομή στο πορτμπαγκάζ και νέα πίσω φώτα.

Μπορεί επίσης να διαθέτει έναν αισθητήρα lidar στην οροφή, παρόμοιο με το EX90, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Volvo για προηγμένη ασφάλεια και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement

Χτισμένο στην πλατφόρμα SPA2, το ES90 αναμένεται να έχει μήκος 4.990 χιλιοστά, πλάτος 1.945 χιλιοστά και ύψος 1.547 χιλιοστά, με μεταξόνιο 3.102 χιλιοστά.

Αυτό το καθιστά ελαφρώς κοντύτερο από το απερχόμενο S90, αλλά θα προσφέρει περισσότερο χώρο μεταξύ των τροχών για βελτιωμένη άνεση στο εσωτερικό.

Advertisement

Το ES90 πιθανότατα θα παράγεται στην Κίνα, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για ενδεχόμενους δασμούς σε αγορές όπως η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη.

Αν και οι λεπτομέρειες είναι ακόμα λιγοστές, περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να εμφανιστούν καθώς η Volvo πλησιάζει στην επίσημη παρουσίαση του μοντέλου.