Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tί είδους συμφωνία-έκπληξη υπογράφει η VW;

Ελλάδα 18:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tί είδους συμφωνία-έκπληξη υπογράφει η VW;

ΝΕΑ

Tί είδους συμφωνία-έκπληξη υπογράφει η VW;

ΝΕΑ

Κίνηση ματ από εταιρεία κολοσσό που αποσπά την υπογραφή της VW και αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα στρατηγικής σημασίας.

Advertisement
Advertisement

Η αγορά της Ινδίας είναι τεράστια και η Mahindra είναι ο σημαντικότερος κατασκευαστής με επιβατικά και μικρά φορτηγά.

Γνωρίζοντας λοιπόν καλά η Mahindra, πως ούτε αυτή, ούτε και η αγορά της Ινδίας μπορεί να ξεφύγει από το ηλεκτρικό μέλλον, φρόντισε να πετύχει συμφωνία εξέχουσας σημασίας με τη VW. Η γερμανική εταιρεία αυτή τη στιγμή επενδύει δεκάδες δις στην ηλεκτροκίνηση και οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς την κορυφή των πωλήσεων όσον αφορά τα ηλεκτρικά, προσπερνώντας την Tesla μέσα στην επόμενη πενταετία. Η Mahindra λοιπόν που αποτελεί την… VW της Ινδίας (η Ινδία είναι στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας αγοράς και δεύτερη σε πληθυσμό μετά την Κίνα), γνωρίζει πως μέχρι το 2035 θα πρέπει να πουλά μονάχα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Οι Ινδοί ούτε χρόνο έχουν για να ασχοληθούν εκτεταμένα με αυτές τις τεχνολογίες, ούτε άπειρα χρήματα για να επενδύσουν. Επομένως, προσέγγισαν κάποιον που μπορεί να τους βοηθήσει. Ο λόγος, όπως προείπαμε, για την VW που έχει κάνει ήδη αρκετά βήματα στην ηλεκτροκίνηση και μπορεί να δώσει τα φώτα της (εν προκειμένω την πλατφόρμα MEB), έτσι ώστε να προχωρήσει και η Mahindra στο δρόμο των μηδενικών εκπομπών CO2.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ινδοί επιδιώκουν μεγάλες συνεργασίες για να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση. Θυμίζουμε πως μερικές δεκαετίες πριν είχαν προχωρήσει σε συνεργασία με την Kia, αργότερα με τη Mitsubishi, ενώ έδωσαν τα χέρια και με τη Ford ιδρύοντας την Ford India. Αντίστοιχα στην εγχώρια αγορά βρίσκονται πίσω και από τη Renault, ενώ από το 2015 κατέχουν το 75% του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου Pininfarina.   

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen ID.4 GTX: Το σπορ ηλεκτρικό SUV στην Ελλάδα (+τιμή)
Πρώτη δοκιμή: Volkswagen ID.4 204 PS
Δοκιμή: Νέο VW Polo 1.0 TSI 95 PS