Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι γυρεύει η BYD στις ευρωπαϊκές πίστες; (+video)

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι γυρεύει η BYD στις ευρωπαϊκές πίστες; (+video)

ΝΕΑ

Τι γυρεύει η BYD στις ευρωπαϊκές πίστες; (+video)

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι δεν αστειεύονται καθόλου. Και κάνουν πλέον δοκιμές στο Nurbugring στοχεύοντας τα μεγάλα ευρωπαϊκά «τζάκια» και τα μεγάλα ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Η BYD, γνωστή για τα προσιτά ηλεκτρικά οχήματά της, στοχεύει να εισέλθει στην αγορά της πολυτέλειας με τη νέα premium μάρκα της, την Yangwang.

Για να αποδείξει τις δυνατότητες του ηλεκτρικού supercar Yangwang U9, η BYD πήγε πρωτότυπα στο Nurburgring για σκληρές δοκιμές.

Η κίνηση αυτή αποτελεί τόσο μια διαδικασία βελτίωσης του αυτοκινήτου όσο και μια προσπάθεια ενίσχυσης της εικόνας της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Το Yangwang U9, ένα ηλεκτρικό supercar με τέσσερις κινητήρες, διαθέτει εντυπωσιακή ισχύ 1.305 ίππων και 1.215 Nm ροπής.

Παρά το βαρύ βάρος του, σχεδόν 2,5 τόνων, το U9 μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε μόλις 2,36 δευτερόλεπτα, τοποθετώντας το μεταξύ των ταχύτερων αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Ωστόσο, υπολείπεται των αντιπάλων του, όπως το Tesla Model S Plaid και το Rimac Nevera, στις συνολικές μετρήσεις ταχύτητας και επιδόσεων.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Nurburgring, το U9 έδειξε τις δυνατότητές του, με τα φρένα του να λάμπουν κατακόκκινα από το έντονο φρενάρισμα που απαιτούνταν στις απαιτητικές στροφές της πίστας.

Αυτές οι δοκιμές υψηλών επιδόσεων δείχνουν ξεκάθααρα την απόφαση της BYD να καταστήσει το U9 έναν σοβαρό ανταγωνιστή στην αγορά των supercar.

Advertisement

Το αυτοκίνητο διαθέτει μια ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα EV με προηγμένη τεχνολογία ανάρτησης που σχεδόν εξαλείφει τις κλίσεις στις στροφές και μπορεί ακόμη και να κάνει το αυτοκίνητο να αναπηδήσει ή να κινηθεί σε τρεις τροχούς.

Με τιμή περίπου 230.000 δολάρια στην Κίνα, το Yangwang U9 προσφέρει σημαντικές επιδόσεις και ξεχωριστό στυλ, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας πίσω πτέρυγας.

Είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία 80 kWh BYD Blade, που χρησιμοποιεί χημεία LFP, η οποία παρέχει εκτιμώμενη αυτονομία 465 χιλιομέτρων στο μάλλον αισιόδοξο κινεζικό κύκλο δοκιμών.

Advertisement

Επιπλέον, υποστηρίζει ταχεία φόρτιση στα 500 kW, επιτρέποντας φόρτιση από 30 έως 80% σε μόλις 10 λεπτά.

Η στρατηγική της BYD αντικατοπτρίζει εκείνη της Hyundai, η οποία χρησιμοποίησε το Nurburgring για να ενισχύσει την εικόνα της μάρκας της.

Ενώ το Yangwang U9 εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και την καινοτόμο τεχνολογία του, η BYD μπορεί να αντιμετωπίσει προκλήσεις για το branding εκτός Κίνας.

Το όνομα “Yangwang” μπορεί να μην έχει καλή απήχηση στους καταναλωτές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, εμποδίζοντας ενδεχομένως την αποδοχή του σε αυτές τις αγορές.

Έτσι ίσως χρειαστεί μια αλλαγή στο όνομα ώστε να μην θυμίζει τόσο έντονα κινεζική μάρκα, και να γίνει πιο ελκυστικό και έξω από την εγχώρια αγορά.