Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι αλλαγές θα φέρει η νέα Mercedes S-Class;

Ελλάδα 21:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι αλλαγές θα φέρει η νέα Mercedes S-Class;

ΝΕΑ

Τι αλλαγές θα φέρει η νέα Mercedes S-Class;

ΝΕΑ

Το 2030 ακούγεται μακρινό, όχι όμως για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, που αλλάζει τα δεδομένα για τη ναυαρχίδα της και για την EQS.

Advertisement
Advertisement

Οι επόμενες γενιές Mercedes-Benz S-Class και EQS θα ενοποιηθούν, υιοθετώντας μάλιστα ένα κοινό όνομα ως μέρος μιας νέα πολιτικής της γερμανικής μάρκας, να φέρει ισοτιμία μεταξύ της σειράς EV και κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Αυτό σημαίνει ότι η «ναυαρχίδα» της αυτοκινητοβιομηχανίας θα συνεχίσει με ισχυρούς θερμικούς κινητήρες στην όγδοη γενιά της, που αναμένεται το 2030, παρά το γεγονός ότι η Mercedes είχε δεσμευτεί προηγουμένως να την αντικαταστήσει με το Mk2 EQS από τα τέλη της δεκαετίας.

Ως εκ τούτου, η Mercedes θα καταργήσει το όνομα EQS που παρουσιάστηκε στο εμβληματικό ηλεκτρικό της μοντέλο το 2021, επιβεβαίωσε ο CEO Όλα Καλένιους. «Θα υπάρξουν δύο S-Classes στο μέλλον, με θερμικούς και ηλεκτρικά», είπε, προσθέτοντας ότι και οι δύο εκδόσεις θα έχουν παρόμοια εξωτερικά και εσωτερικά σχέδια. Αλλά από την άλλη, για προφανείς λόγους, θα βασίζονται σε διαφορετικές πλατφόρμες.

Advertisement
Advertisement

Η ενοποίηση των δύο μοντέλων ακολουθεί τις απογοητευτικές πωλήσεις τόσο της S-Class όσο και της EQS, με τις παραδόσεις του στάνταρ μοντέλου να πέφτουν κατακόρυφα κατά 37% το πρώτο τρίμηνο του 2024. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής της S-Class σε μία μόνο βάρδια, στις εγκαταστάσεις Factory 56 στο Sindelfingen της Γερμανίας, που παράγει επίσης και την EQS.

Πριν από την άφιξη της επόμενης γενιάς S-Class, η Mercedes-Benz δεσμεύεται να προχωρήσει σε ανανέωση του τρέχοντος μοντέλου, αλλά και για την EQS.

Σύμφωνα με τα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το ηλεκτρικό EQS θα αποκτήσει σημαντική τεχνική αναβάθμιση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2025 και το η S-Class με κινητήρα εσωτερικής καύσης, πρόκειται να ανανεωθεί το 2026.