Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θησαυρός εκατομμυρίων σαπίζει στο Λος Άντζελες

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θησαυρός εκατομμυρίων σαπίζει στο Λος Άντζελες

ΝΕΑ

Θησαυρός εκατομμυρίων σαπίζει στο Λος Άντζελες

ΝΕΑ

Μια αδιανόητη συλλογή αυτοκινήτων βρέθηκε κλεισμένη για δεκαετίες σε γκαράζ να σαπίζει.

Advertisement
Advertisement

Τη δεκαετία του 1960 ο Γερμανός Ρούντι Κλάιν αποφάσισε να αναζητήσει μια νέα ζωή στις ΗΠΑ. Ταξίδεψε μέχρι το Λος Άντζελες και εκεί βρήκε την ευκαιρία του μέσα από τα σκραπ αυτοκινήτων.

Το 1967 αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία Porsche Foreign Auto που εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καταστροφής παλαιών αυτοκινήτων της δυτικής ακτής των ΗΠΑ.

Ένα από τα χόμπι του Ρούντι Κλάιν ήταν να συλλέγει κλασικά αυτοκίνητα τα οποία αποθήκευε μέσα στο χώρο της επιχείρησης. Το 2001 ο Κλάιν απεβίωσε και οι απόγονοι του συλλέκτη ανακάλυψαν μέσα στο τεράστιο γκαράζ έναν «θησαυρό» από παρατημένα και κακοδιατηρημένα κλασικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα όμως κι εκείνοι κράτησαν κρυφή τη μυστική συλλογή του πατέρα τους μέχρι να φτάσουμε στο 2024. Οι συγγενείς του Κλάιν αποφάσισαν να βγάλουν σε δημοπρασία τη συλλογή των αυτοκινήτων η οποία είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Ανάμεσα στα πολύτιμα οχήματα βρίσκει κανείς μία από τις 29 Mercedes-Benz 300 SL Alloy Gullwing του 1955 και μία Mercedes-Benz 500 K Caracciola Coupe του 1935.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το Horch 855 Special Roadster του 1939 και το Iso A3/L Spider του Bertone. Η σπάνια Porsche 356B επίσης είναι ανάμεσα στα κορυφαία δείγματα, ενώ υπάρχουν τρεις Lamborghini Miura.

Η δημοπρασία θα γίνει από την RM Sotheby’s τον Οκτώβριο.