Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: «Ξεχάστε το κόλπο με τη…βρεγμένη πετσέτα»!

Ελλάδα 21:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: «Ξεχάστε το κόλπο με τη…βρεγμένη πετσέτα»!

ΝΕΑ

Tesla: «Ξεχάστε το κόλπο με τη…βρεγμένη πετσέτα»!

ΝΕΑ

Μερικοί ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι το τύλιγμα μιας υγρής πετσέτας γύρω από μια λαβή Supercharger επιταχύνει τους χρόνους φόρτισης…

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν χιλιάδες… περίεργα tips, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, συμβουλές που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, όπως το να ρίξετε ένα ωμό αυγό στο σύστημα ψύξης, για να σταματήσετε μια διαρροή καλοριφέρ ή να καθαρίσετε τους προβολείς σας με οδοντόκρεμα, για να τους κρατήσετε ωραίους και καθαρούς.

Ωστόσο, η Tesla έχει παρέμβει για να εξαλείψει μια τάση που προέρχεται από ορισμένοι ιδιοκτήτες EV, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι  βρήκαν το κόλπο που τους βοήθησε να φορτίσουν γρηγορότερα.

Το κόλπο που θέλει να σταματήσει η Tesla περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας δροσερής, υγρής πετσέτας στη λαβή ενός ταχυφορτιστή, με την ιδέα ότι μπορεί να κρυώσει τη λαβή, επιτρέποντάς του να στείλει ενέργεια στο αυτοκίνητο με ταχύτερο ρυθμό τις ζεστές μέρες.

Advertisement
Advertisement

Ένας ιδιοκτήτης Model S ισχυρίστηκε ότι το αυτοκίνητό του φόρτιζε με 60 kW, προτού τυλίξει μια πετσέτα γύρω από τη λαβή, γεγονός που ανέβασε την ταχύτητα στα 95 kW. Προφανώς δεν υπάρχει ανησυχία για την επαφή του υγρού στοιχείου με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς ο σχεδιασμός σε αυτά τα οχήματα, είναι τέτοιος για να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος ακόμα και σε ακραίες συνθήκες βροχής.

Το πρόβλημα είναι τελείως διαφορετικό, όπως εξήγησε η Tesla στο X (πρώην Twitter).

 “Η τοποθέτηση ενός βρεγμένου πανιού στις λαβές των καλωδίων Supercharger δεν αυξάνει τους ρυθμούς φόρτισης και παρεμποδίζει τα μόνιτορ θερμοκρασίας δημιουργώντας κίνδυνο υπερθέρμανσης και ζημιάς

Advertisement

Παρακαλούμε να αποφύγετε να το κάνετε αυτό, ώστε τα συστήματά μας να λειτουργούν σωστά και τα πραγματικά προβλήματα φόρτισης να μπορούν να εντοπιστούν από τα συστήματά μας“.