Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla έκλεβε ρεύμα από κολόνα και λαμπάδιασε τον τόπο!

Ελλάδα 23:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla έκλεβε ρεύμα από κολόνα και λαμπάδιασε τον τόπο!

ΝΕΑ

Tesla έκλεβε ρεύμα από κολόνα και λαμπάδιασε τον τόπο!

ΝΕΑ

Το σπορ της ρευματοκλοπής που τόσο ανθεί στην χώρα μας οδηγεί με βεβαιότητα σε καταστροφή όταν φορτίζεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σημαίνει μάλλον αυτονόητα ότι ο ιδιοκτήτης έχει και τον τρόπο -και τα χρήματα- για να το φορτίζει με τον σωστό και νόμιμο τρόπο.

Αυτό όμως δεν έγινε στο περιστατικό που θα σας αναφέρουμε παρακάτω, καθώς όπως φαίνεται ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model S είχε τον δικό του τρόπο να φορτίζει το αυτοκίνητό του.

Το συγκεκριμένο Tesla Model S στην Τιχουάνα του Μεξικού προκάλεσε πρόσφατα την πρώτη αναφερόμενη πυρκαγιά ηλεκτρικού οχήματος στην πόλη, συνδέοντας παράνομα το αυτοκίνητο απευθείας σε κολόνα παροχής ρεύματος.

Advertisement
Advertisement

Γνωστή ως “diablito” ή “μικρός διάβολος”, αυτή η μη εξουσιοδοτημένη σύνδεση είχε ως αποτέλεσμα ένα υπερφορτωμένο κύκλωμα που προκάλεσε πυρκαγιά, καταστρέφοντας τόσο το Tesla όσο και ένα γειτονικό σπίτι.

Αυτές οι παράνομες συνδέσεις είναι συνηθισμένες στο Μεξικό, οδηγώντας συχνά σε επικίνδυνα αποτελέσματα, όπως ηλεκτροπληξία ή πυρκαγιές.

Το περιστατικό, το οποίο συνέβη σε μια γειτονιά χαμηλού εισοδήματος κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Advertisement

Οι τοπικοί πυροσβέστες, εκπαιδευμένοι να χειρίζονται πυρκαγιές ηλεκτρικών οχημάτων, ανταποκρίθηκαν γρήγορα, αλλά όχι πριν οι φλόγες εξαπλωθούν στο κοντινό σπίτι.

Ευτυχώς, τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι δεν υπήρχαν άνθρωποι εκείνη τη στιγμή και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Το κατεστραμμένο σπίτι ίσως είναι πιο εύκολο να ξαναχτιστεί από την επισκευή του σοβαρά κατεστραμμένου Tesla.

Advertisement

Παρά τη διαθεσιμότητα σταθμών φόρτισης EV σε όλη την Τιχουάνα, ο ιδιοκτήτης του οχήματος επέλεξε να χρησιμοποιήσει την παράνομη σύνδεση, οδηγώντας σε αυτό το δαπανηρό και επικίνδυνο αποτέλεσμα.

Το περιστατικό αναδεικνύει τους κινδύνους που σχετίζονται με την κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία κοστίζει δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ηλεκτρισμού του Μεξικού.

Αν όλο αυτό σας θυμίζει και κάποια χώρα των Βαλκανίων, δεν πέφτετε έξω. Τουλάχιστον ας γίνει γνωστό ότι η ρευματοκλοπή που τόσο είναι διαδεδομένη και στην χώρα μας είναι ακραία επικίνδυνη για την φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement