Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος τα ηλεκτρικά στα πάρκινγκ!

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος τα ηλεκτρικά στα πάρκινγκ!

ΝΕΑ

Τέλος τα ηλεκτρικά στα πάρκινγκ!

ΝΕΑ

Φωτιά ξέσπασε πρόσφατα σε υπόγειο πάρκινγκ, με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να «λαμπαδιάζει» προκαλώντας πάμπολλες ζημιές.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη ζημιά σε περιοχή της Σεούλ προκλήθηκε πριν λίγο καιρό, καθώς μία Mercedes-Benz EQE άρπαξε ξαφνικά φωτιά και προξένησε μία σειρά από ζημιές.

Οι αρχές της κορεατικής πρωτεύουσας θορυβήθηκαν από το γεγονός και ετοιμάζουν νέους κανόνες οι οποίοι θα προβλέπουν την απαγόρευση της εισόδου στα πάρκινγκ σε EV που η μπαταρία τους έχει πάνω από 90%.

Στο υπόγειο γκαράζ όπου έλαβε χώρα το συμβάν, η φωτιά επηρέασε έντονα, αφού συνολικά 880 οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ 1.600 διαμερίσματα έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό για μία ολόκληρη εβδομάδα.

Advertisement
Advertisement

Για να αποφύγει παρόμοια περιστατικά, η Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ θα αναγκάσει όσους φορτίζουν το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο να μην ξεπερνούν το 80% στην ταχυφόρτιση.

Σύμφωνα με το Korea JoongAng Daily, υπάρχουν σχέδια και για εξαναγκασμό των ιδιοκτητών EV να φορτίζουν σε ιδιωτικές παροχές και όχι σε δημόσιες. Το κορεατικό Μέσο αναφέρει, ότι όλα τα παραπάνω λογικά θα έχουν εφαρμοστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Φυσικά, με τέτοια «δρακόντεια» μέτρα, οι αντιδράσεις είναι έντονες με ερευνητές και επιστήμονες της χώρας να λένε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως οι γεμάτες μπαταρίες ενέχουν τον κίνδυνο φωτιάς.

Advertisement

Για να δώσουμε μία τάξη μεγέθους στο όλο ζήτημα, 139 ηλεκτρικά οχήματα έχουν «λαμπαδιάσει» τα τελευταία τρία χρόνια στη Νότια Κορέα, με μόλις 26 εξ αυτών να το παθαίνουν κατά τη φόρτιση.

Αντίστοιχα, 68 EV έχουν πιάσει φωτιά ενόσω το αυτοκίνητο κινούταν, ενώ άλλα 38 την ώρα που ήταν παρκαρισμένο. Στην περίπτωση της EQE, πάντως, ήταν παρκαρισμένη και δεν είχε συνδεδεμένο καλώδιο φόρτισης.

Advertisement