Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος οι εταιρικές Porsche – Γιατί πάρθηκε η απόφαση;

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος οι εταιρικές Porsche – Γιατί πάρθηκε η απόφαση;

ΝΕΑ

Τέλος οι εταιρικές Porsche – Γιατί πάρθηκε η απόφαση;

ΝΕΑ

Η απόλαυση να οδηγείς μία εταιρική Porsche δεν διαρκεί για πάντα. Ιδίως όταν εγείρεται θέμα κόστους.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen αποφάσισε να καταργήσει τα δωρεάν εταιρικά αυτοκίνητα Porsche για περίπου 200 στελέχη στο πλαίσιο των μέτρων περικοπής κόστους.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην εξοικονόμηση εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Αν και η απόφαση είναι πρακτική, έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες και αγωγές από τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους.

Στο παρελθόν, υψηλόβαθμα στελέχη της VW απολάμβαναν δωρεάν Porsche, αλλά οι αναφορές ανέφεραν ότι τα οχήματα αυτά συχνά επέστρεφαν σε κακή κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η κατάφωρη περιφρόνηση της περιουσίας της εταιρείας οδήγησε στην εφαρμογή της νέας στρατηγικής εξοικονόμησης κόστους εν μέσω ενός προγράμματος εξοικονόμησης δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια εκπρόσωπος της VW επιβεβαίωσε την είδηση στη γερμανική εφημερίδα Bild, δηλώνοντας: “Λόγω βελτιστοποίησης του κόστους δεν είναι πλέον δυνατή η παραγγελία εταιρικού αυτοκινήτου Porsche“.

Οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι, που εδρεύουν κυρίως στο Βόλφσμπουργκ, έλαβαν ειδοποίηση από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού σχετικά με τη μειωμένη επιλεξιμότητά τους για εταιρικά αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών νωρίτερα φέτος. Φυσικά, πολλά στελέχη της VW ήταν δυσαρεστημένα με την αλλαγή.

Advertisement

Σε απάντηση, κατατέθηκαν αγωγές κατά της απαγόρευσης της Porsche στο εργατικό δικαστήριο του Braunschweig.

Παρά την κατάργηση της Porsche ως επιλογή, τα διευθυντικά στελέχη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Porsche θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν εταιρικά αυτοκίνητα της μάρκας, δεδομένου του κρίσιμου ρόλου τους στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Porsche.

Advertisement

Το προνόμιο αυτό κρίνεται απαραίτητο για να γνωρίσουν τα προϊόντα από πρώτο χέρι.

Παρόλο που η Porsche είναι μία από τις πιο ακριβές μάρκες εντός του ομίλου VW, εξαιρουμένων των Bugatti και Bentley, η Audi εξακολουθεί να προσφέρει premium οχήματα που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα στα επηρεαζόμενα διευθυντικά στελέχη.

Σύμφωνα με μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW, τα στελέχη αυτά κερδίζουν επαρκείς μισθούς ώστε να μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν οι ίδιοι μια Porsche, εάν το επιθυμούν.

Advertisement