ΝΕΑ

Ταξινομήθηκε στην Ελλάδα μία συλλεκτική (1 από τις 500) BMW XM Label Red

Ελλάδα 21:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ταξινομήθηκε στην Ελλάδα μία συλλεκτική (1 από τις 500) BMW XM Label Red

ΝΕΑ

Ταξινομήθηκε στην Ελλάδα μία συλλεκτική (1 από τις 500) BMW XM Label Red

ΝΕΑ

Σχεδόν 250.000 ευρώ κόστισε το σπάνιο γερμανικό… τέρας το βάρος του οποίο ξεπερνά τους 2.7 τόνους ενώ οι επιδόσεις του παραπέμπουν σε super car

Advertisement
Advertisement

Η BMW XM Label Red είναι η ισχυρότερη BMW M όλων των εποχών. Εκτός από την εκκεντρική της σχεδίαση εφοδιάζεται με απίστευτη τεχνολογία, αξεσουάρ και φυσικά… άλογα.

Συγκριτικά με την «απλή» ΧΜ τα άλογα είναι αυξημένα κατά 95, με την συνολική ισχύ να αγγίζει τα 748. Να σημειώσουμε πως το μηχανικό σύνολο συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα V8 χωρητικότητας 4.4 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Αυτό σημαίνει πως το γερμανικό SUV έχει τη δυνατότητα να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ όταν ο οδηγός έχει… κέφια τότε τα δύο μοτέρ συνδυάζονται και η άσφαλτος παίρνει φωτιά.

Ροπή στα 1.000Nm!

Advertisement
Advertisement

Η XM Label Red διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης M xDrive το οποίο συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων M Steptronic. Με βάρος που αγγίζει τα 2.700 κιλά και η ροπή τα 1.000 Nm, οι επιδόσεις προκαλούν αναστάτωση.

Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα ή τα 290 με ένα επιπλέον πακέτο της BMW (M Driver’s Package).

1 από τα 500…

Η εν λόγω έκδοση δεν είναι μία απλή έκδοση αλλά άκρως συλλεκτική καθώς θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες. Ήδη μία από τις 500 βρίσκεται στην Ελλάδα και ταξινομήθηκε σε Έλληνα που διαθέτει στο γκαράζ του και άλλα πολύ γρήγορα και σπορ αυτοκίνητα.

Advertisement

Το μοντέλο παραδόθηκε από την BMW Σπανός, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto, το ερχόμενο διάστημα ίσως ταξινομηθεί ακόμα μία. Συνολικά έχουν πουληθεί τέσσερις.

Εξατμίσεις Akrapovic

Το αυτοκίνητο πέρασε στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη την Παρασκευή 14 Ιουνίου και όπως θα δείτε δεν έμεινε στη… μαμά έκδοση αλλά πρόσθεσε μια εισαγωγή αέρος και ένα τελικό σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις της Akrapovic.

Advertisement

Η τιμή της συγκεκριμένης BMW XM Label Red έφτασε σχεδόν τα 250.000 ευρώ…