Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ταξινομήθηκε η πρώτη Lotus Emira με το δίλιτρο κινητήρα

Ελλάδα 10:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ταξινομήθηκε η πρώτη Lotus Emira με το δίλιτρο κινητήρα

ΝΕΑ

Ταξινομήθηκε η πρώτη Lotus Emira με το δίλιτρο κινητήρα

ΝΕΑ

Ξεκίνησε τη… σταδιοδρομία της στην ελληνική αγορά η «μικρή» Lotus Emira που θα αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία της.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπορ μοντέλα που περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό στην ελληνική αγορά είναι η Lotus Emira. Κουβαλώντας ένα βαρύ όνομα αλλά πλέον με μεγάλο όραμα η βρετανική φίρμα στοχεύει πολύ ψηλά και ιδίως με το διθέσιο μοντέλο της.

Στην Ελλάδα ήδη έχουν ταξινομηθεί Lotus Emira αλλά όλες αφορούσαν στην έκδοση με τον κινητήρα των 3.5 λίτρων.

Πλέον από τις 19 Ιουνίου κυκλοφορεί ανάμεσά μας και η πρώτη Emira με τον «μικρό» κινητήρα των 2.0 λίτρων ενώ σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newsauto, το σπορ αυτοκίνητο ταξινομήθηκε στην Αθήνα.

Μοτέρ από… AMG

Advertisement
Advertisement

Να σημειώσουμε πως η Emira με το δίλιτρο μηχανικό σύνολο έχει «δανειστεί» τον κινητήρα από την AMG και είναι αυτός που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια από την Mercedes A45 AMG. Ο συγκεκριμένος αποδίδει 360 ίππους και προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις που βάζουν… φωτιά στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 0-100χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 4,2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 282 χλμ./ώρα.

Συγκριτικά με την έκδοση των 3.5 λίτρων που είναι διαθέσιμη με μηχανικό κιβώτιο, η Emira με το δίλιτρο μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Έρχονται και άλλες Emira

Advertisement

Η Lotus Emira που βγάζει… μάτια τιμολογείται λίγο πάνω από τα 120.000 ευρώ.

Να σημειώσουμε πως η εισαγωγική εταιρεία Trident Cars ήδη έχει φέρει και άλλες «μικρές» Emira και το ερχόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε να ταξινομούνται και άλλα αυτοκίνητα και θα κοσμούν τους ελληνικούς δρόμους…

Advertisement