Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα SUV σαρώνουν στην Ελλάδα!

Ελλάδα 7:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα SUV σαρώνουν στην Ελλάδα!

ΝΕΑ

Τα SUV σαρώνουν στην Ελλάδα!

ΝΕΑ

Τεράστια η ζήτηση για οχήματα ελευθέρου χρόνου τα οποία μήνα με το μήνα κερδίσουν συνεχώς πωλήσεις… 1 στους 10 αγοράζει πλέον SUV.

Advertisement
Advertisement

Οι ανάγκες ή καλύτερα τα… γούστα του αγοραστικού κοινού στον κλάδο του αυτοκινήτου έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Κάθε μήνα η τάση για μεγάλα μοντέλα αυξάνει και ιδίως για τα λεγόμενα SUV.

Τα οχήματα ελευθέρου χρόνου όπως ονομάζονται είναι η πρώτη επιλογή για όποιον αγοράζει καινούργιο αυτοκίνητο και είναι κάτι που αποτυπώνεται στις ταξινομήσεις. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), τον Ιούνιο οι πωλήσεις SUV ξεπέρασαν σε ποσοστό το 60%, αγγίζοντας συγκεκριμένα το 60,4%.

Νούμερο υπερβολικά μεγάλο το οποίο συνεχώς αυξάνει μήνα με το μήνα…

Στην κορυφή τα B-SUV οχήματα

Advertisement
Advertisement

Το ίδιο ισχύει και για το σύνολο του πρώτου εξαμήνου του 2024. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 57,4% επέλεξε για αγορά SUV, με την ποσοστιαία άνοδο να φτάνει το +3,2% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Για τον φετινό Ιούνιο η κορυφαία σε ζήτηση κατηγορία οχημάτων ήταν η κατηγορία Β με ποσοστό 58,1%. Από αυτό το 34,3% επέλεξε όχημα B-SUV, μία υποκατηγορία που είχε και την μεγαλύτερη ζήτηση στο σύνολο της αγοράς.

Μάλιστα η εν λόγω υποκατηγορία ήταν αυτή με την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο που άγγιξε το +7,2% συγκριτικά με το 2023