Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ρομπότ διώχνουν τους ανθρώπους

Ελλάδα 23:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ρομπότ διώχνουν τους ανθρώπους

ΝΕΑ

Τα ρομπότ διώχνουν τους ανθρώπους

ΝΕΑ

Τα νέα εξελιγμένα ανθρωποειδή ρομπότ έχουν ικανότητες που ξεπερνούν αυτές ενός κανονικού εργάτη.

Advertisement
Advertisement

Η BMW χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το ανθρωποειδές ρομπότ Figure 02 στο συνεργείο αμαξωμάτων του εργοστασίου της στο Σπάρτανμπεργκ.

Αυτό το ρομπότ, που αναπτύχθηκε από την καλιφορνέζικη εταιρεία Figure, διαθέτει χέρια που μοιάζουν με του ανθρώπου και υψηλές δυνατότητες αφής.

Σε μια δοκιμαστική λειτουργία που διήρκεσε αρκετές εβδομάδες, το ρομπότ τοποθέτησε με ακρίβεια τα εξαρτήματα λαμαρίνας, κάτι που συνήθως αποτελεί μια ιδιαίτερα δύσκολη εργασία για τους εργαζόμενους.

Advertisement
Advertisement

Το επιτυχημένο πείραμα δείχνει ότι τέτοια ρομπότ μπορούν δυνητικά να απαλλάξουν τους εργαζόμενους από κουραστικά καθήκοντα.

Η BMW και η Figure διερευνούν τώρα την ασφαλή ενσωμάτωση ανθρωποειδών ρομπότ στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Ο Milan Nedeljković, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Παραγωγής της BMW AG, υπογραμμίζει τη σημασία αυτών των πρώτων δοκιμών για τη διερεύνηση των πρακτικών εφαρμογών τέτοιων ρομπότ.

Advertisement

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το Figure 02 είναι το πιο προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μη ασφαλείς ή σωματικά απαιτητικές διαδικασίες εργασίας χάρη στην υπολογιστική του ισχύ, τις βελτιωμένες δυνατότητες επικοινωνίας και τις αισθητηριακές του ικανότητες.

Οι γνώσεις που θα αποκτηθούν από τη δοκιμαστική ανάπτυξη έχουν ως στόχο να βοηθήσουν στην ενσωμάτωση ανθρωποειδών ρομπότ σε υπάρχοντα συστήματα παραγωγής και στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ του συστήματος και του ρομπότ..

Advertisement