Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πρώτα στοιχεία για το νέο hypercar της Bugatti (+video)

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πρώτα στοιχεία για το νέο hypercar της Bugatti (+video)

ΝΕΑ

Τα πρώτα στοιχεία για το νέο hypercar της Bugatti (+video)

ΝΕΑ

Με την επίσημη παρουσίαση να απέχει μόλις λίγες ώρες, ο Mate Rimac αποκάλυψε ορισμένες λεπτομέρειες του νέου γαλλικού hypercar.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη είναι και η πιο σημαντική, καθώς ο CEO της Bugatti ενημέρωσε σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο, ότι για την επόμενη γενιά hypercar της εταιρείας επέλεξαν τη λύση plug-in hybrid.

Σύμφωνα με τον Rimac, η μπαταρία θα είναι πολύ μεγάλη στις 25 kWh και θα τροφοδοτεί τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω. Παρόμοια με τα hypercar του ανταγωνισμού, Lamborghini Revuelto και Ferrari SF90.

Ο CEO της Bugatti τονίζει σε αυτό το ενδιαφέρον και μικρό preview, ότι η επιλογή ενός ατμοσφαιρικού V16 (ο W16 είχε τέσσερα turbo) αποτελούσε την τέλεια επιλογή «λόγω της μοναδικότητάς του και των συναισθημάτων που προσφέρει».

Advertisement
Advertisement

Πιστεύεται ότι ο νέος 16κύλινδρος της Bugatti θα έχει χωρητικότητα 8,3 λίτρα, ξεπερνώντας τα 8,0 λίτρα της Chiron. Μάλιστα, αναφέρεται ότι το μήκος του κινητήρα θα ξεπερνάει το ένα μέτρο, αλλά και ότι μόνος του θα αποδίδει 1.013 ίππους και θα αγγίζει τις 9.000 σ.α.λ.

Αν σε αυτούς προσθέσουμε και την ιπποδύναμη των τριών ηλεκτροκινητήρων, τότε ίσως να έχουμε να κάνουμε με περίπου 1.825 ίππους, με την τελική ταχύτητα να λέγεται ότι θα αγγίζει το ασύλληπτο νούμερο των 445 χλμ./ ώρα.

Ως προς τη σχεδίαση την οποία έχουν ήδη δει από τον Μάρτιο οι πελάτες της Bugatti, η προσέγγιση δεν αλλάζει σημαντικά, με τα φτερά να θυμίζουν αρκετά Chiron και Veyron, την ώρα που το πίσω μέρος θα θυμίζει κάτι από Rimac Nevera.

Advertisement

Φημολογείται ότι μόλις 250 μονάδες θα βγουν από το γαλλικό εργοστάσιο και ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2026. Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε όλες τι ς λεπτομέρειες.