Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πρώτα ηλεκτρικά Ford e Transit ήρθαν στην Ελλάδα (+video)

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πρώτα ηλεκτρικά Ford e Transit ήρθαν στην Ελλάδα (+video)

ΝΕΑ

Τα πρώτα ηλεκτρικά Ford e Transit ήρθαν στην Ελλάδα (+video)

ΝΕΑ

Ο χώρος των επαγγελματικών οχημάτων μπαίνει και αυτός στην πρίζα! Το ηλεκτρικό Transit ήρθε στη χώρα μας και λίγο πριν κυκλοφορήσει το βρήκαμε και σας το δείχνουμε…

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν αρχίσει να πληθαίνουν στην αγορά και είναι κάτι που το βλέπουμε είτε σε επιβατικά είτε σε επαγγελματικά οχήματα. Δεκάδες ηλεκτρικά μοντέλα πωλούνται ήδη στην Ελλάδα ενώ χιλιάδες είναι αυτά που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Πριν από λίγες ημέρες έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας ένα ακόμα ηλεκτρικό όχημα, συγκεκριμένα το ηλεκτρικό Ford e Transit που έρχεται για πρώτη φορά.

Να σημειώσουμε πως η Ford, είναι η εταιρία που για 7 συνεχόμενα έτη κατέκτησε την κορυφή των πωλήσεων ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων και είναι η μάρκα που έκανε το όνομα Transit συνώνυμο του κλειστού επαγγελματικού van.

Μπαταρίες, ιπποδυνάμεις και αυτονομία

Advertisement
Advertisement

Το νέο επαγγελματικό όχημα εφοδιάζεται με μπαταρίες χωρητικότητας 67kWh, που δεν επηρεάζουν το χώρο φόρτωσης. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς από ηλεκτροκινητήρες με ιπποδύναμη 184 ή 269 ίππους και ροπή 430Nm.

Σύμφωνα με την Ford, η αυτονομία αγγίζει τα 317 χιλιόμετρα ενώ προσφέρει 40% χαμηλότερο κόστος χρήσης από ένα αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο Transit.

Έχει και… πρίζες που δίνουν ρεύμα

Advertisement

Χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι η καμπίνα των επιβατών που θυμίζει επιβατικό όχημα. Εξοπλίζεται με πολλές ανέσεις ενώ έχει ακόμα και τρία προφίλ οδήγησης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το e Transit εφοδιάζεται με το λεγόμενο Pro Power OnBoard που παρέχει έως και 2,3 kW / 230V εξαγώγιμη ισχύ ηλεκτρικής ενέργειας!

Advertisement

Σε πόση ώρα φορτίζει;

Η φόρτιση των μπαταριών μπορεί να γίνει μέσω φορτιστή 11kW AC με δυνατότητα 10-100% σε περίπου 7 ώρες, ενώ υπάρχει και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης 115kW DC 15-80% σε περίπου 34 λεπτά.

Τι περιλαμβάνει ο χώρος φόρτωσης

Advertisement

Διαθέτει μία ή δυο πλαϊνές πόρτες φόρτωσης μήκους 1.3μ , κρίκους πρόσδεσης για ασφάλεια φορτίου, φωτισμό LED , χωρητικότητα τριών ευρωπαλεττών , 12,4κμ όγκο φόρτωσης. Από πλευράς διαστάσεων του χώρου φόρτωσης, το μήκος φτάνει τα 3,53 μέτρα, το πλάτος τα 1,784 και το ύψος τα 1,88 μέτρα. Η τιμή του Ford e Transit κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 55.000 ευρώ (+ΦΠΑ).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video με ένα από τα πρώτα Ford e Transit που ήρθαν στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οριστικό: Στον Όμιλο Βασιλάκη οι Fiat, Alfa Romeo και Jeep
Alfa Romeo Tonale: Πού δυσκολεύτηκε ο Έλληνας σχεδιαστής; (+video)
Τι αλλάζει στις συμφωνίες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες