Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πάντα-όλα για το θηριώδες Ford F-150 Lightning SuperTruck

Ελλάδα 22:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πάντα-όλα για το θηριώδες Ford F-150 Lightning SuperTruck

ΝΕΑ

Τα πάντα-όλα για το θηριώδες Ford F-150 Lightning SuperTruck

ΝΕΑ

Η Ford αποκάλυψε επίσημα όλες τις λεπτομέρειες του ηλεκτρικού «κτήνους» που θα αγωνιστεί σε λίγες ημέρες στο Pikes Peak.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πριν μερικούς μήνες αποκαλύψει λίγα χαρακτηριστικά του F-150 Lightning SuperTruck, η Ford προχώρησε στην πλήρη παρουσίαση του αγωνιστικού pickup, το οποίο στις 23 Ιουνίου θα λάβει μέρος στην περίφημη ανάβαση.

Το ηλεκτρικό «κτήνος» εφοδιάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν σχεδόν 1.420 ίππους. Φυσικά, συνοδεύονται από την απαραίτητη αεροδυναμική, με το αμάξωμα να διαφοροποιείται εντελώς από το μοντέλο παραγωγής.

Η μεγάλη εμπρός αεροτομή είναι τριών επιπέδων, στο καπό υπάρχουν μεγάλοι αεραγωγοί, όπως και στα σημεία όπου συνήθως βλέπουμε τους προβολείς. Παράλληλα, το πίσω μέρος έχει μία επίσης τεράστια αεροτομή και γιγάντιο διαχύτη, ενώ διαχύτης υπάρχει και στο πλάι.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, η σχεδιαστική προσέγγιση με την πληθώρα αεροδυναμικών βοηθημάτων ενισχύει τόσο την κάθετη δύναμη που αυτή μετρήθηκε στα 2.722 κιλά με ταχύτητα 240 χλμ./ ώρα.

Από άλλα σημαντικά μέρη του αγωνιστικού εξοπλισμού, υπάρχουν κεραμικά φρένα με ανθρακονήματα και τροχοί από μαγνήσιο, που φορούν ελαστικά Pirelli P-Zero. Επίσης, η ανάρτηση είναι εξατομικευμένη και χρησιμοποιείται από τη Ford αποκλειστικά για το συγκεκριμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Το εσωτερικό θυμίζει περισσότερο το κόκπιτ ενός αγωνιστικού NASCAR, αφού υπάρχει μόνο το κάθισμα του οδηγού και μία οθόνη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός.

Advertisement

Το SuperTruck της Ford αναμένεται να διανύσει 20 χιλιόμετρα απόστασης στο Pikes Peak, με οδηγό τον Romain Dumas. Η περίφημη ανάβαση είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουνίου.