Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 447…

Ελλάδα 0:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 447…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 447…

ΝΕΑ

Η αγορά συνεχίζει να ανακατεύει την τράπουλα, οι αλλαγές δε λένε να σταματήσουν και την ίδια ώρα πλησιάζει η έκθεση αυτοκινήτου που περιμένουμε όλοι με αγωνία…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Η καθημερινότητα στους δρόμους έχει γίνει πλέον πάρα πολύ δύσκολη και είναι κάτι το οποίο το αναφέρουμε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση ενώ το βιώνουμε όταν κινούμαστε στην πόλη. Όπως έχουμε γράψει, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν άρα σε κάθε περίπτωση χρειάζεται υπομονή και πάνω από όλα όχι νεύρα όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι σημαντική για τον κλάδο του αυτοκινήτου και αυτό διότι ξεκίνα η έκθεση Auto Athina. Μετά από πολύ καιρό οι περισσότερες εταιρείες θα δώσουν βροντερό παρών ενώ ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ο χώρος όπου θα φιλοξενηθεί και συγκεκριμένα στο Metropolitan EXPO, στην περιοχή του αεροδρομίου.

Την ερχόμενη παρασκευή θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της έκθεσης ενώ οι πόρτες για το κοινό και τους ενδιαφερόμενους θα ανοίξουν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Η έκθεση πλησιάζει!

Έκθεση και… αγορά

Advertisement
Advertisement

Το σίγουρο είναι πως έχουμε αρκετά χρόνια να δούμε μεγάλη έκθεση, άρα αναμένουμε με αγωνία, όπως και οι φίλοι του αυτοκινήτου. Δυστυχώς δεν θα δούμε 4-5 εταιρείες (Toyota, VW κλπ.) αλλά όπως και να έχει, η εμφάνιση ιδιαίτερων μοντέλων θα προσελκύσει πολύ κόσμο.

Στα της αγοράς τώρα, παρατηρούμε μια μικρή πτώση, κάτι που ξεκίνησε από το μήνα Αύγουστο και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και τον Οκτώβριο. Το ερωτηματικό αφορά στο σύνολο όλης της χρονιάς, καθώς σε τρεις περίπου μήνες θα ξέρουμε αν το πρόσημο της αγοράς του αυτοκινήτου αναφορικά με τις πωλήσεις. θα είναι θετικό ή αρνητικό.

Το γεγονός πάντως ότι έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και πιο προσιτά αυτοκίνητα σίγουρα θα παίξει το ρόλο του και θα δώσει τη δυνατότητα σε κόσμο που θέλει να αγοράσει να το πράξει με ένα καινούργιο.

Προσοχή στους δρόμους…

Πού να στέλνετε τα νέα σας

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση

Advertisement


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Όταν ο εχθρός σου σε… επαινεί κοίτα πίσω και δες που έχεις κάνει λάθος!

Advertisement


Τις 8.575 ταξινομήσεις έχει φτάσει η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων το μήνα που διανύουμε και συγκεκριμένα έως και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Η πτώση συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα αγγίζει το -14,2% και με μια μέρα να απομένει για το κλείσιμο του μήνα, αναμένουμε να μάθουμε ποια θα είναι η πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στην αγορά του αυτοκινήτου.


Το TOP 10 των κορυφαίων σε πωλήσεις εταιρειών αυτοκινήτου για το διάστημα 1-27 Οκτωβρίου είχε ως εξής:

  1. Toyota 1.639
  2. Suzuki 646
  3. Peugeot 582
  4. BMW 574
  5. Hyundai 532
  6. KIA 415
  7. Opel 357
  8. Dacia 334
  9. Renault 314
  10. Tesla 274


Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Kosmocar ανέλαβε από 20 Σεπτεμβρίου ο Αριστείδης Αραβανής, κάτι που άλλωστε που συζητιόταν αρκετό καιρό στην πιάτσα του αυτοκινήτου. Ο ίδιος θα έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και της παρακολούθησης της εμπορικής στρατηγικής της Kosmocar (Audi, Skoda, VW, κλπ.) και του δικτύου της.


Γι’ ακόμα μία φορά ένα θέμα δικό μας κατάφερε να μπει στα trends του ελληνικού YouTube και να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα η συνέντευξη με τον Μάριο Ηλιόπουλο που πρόσφατα αγόρασε την ΑΕΚ αλλά συνεχίζει να τρέχει σε αγώνες βρέθηκε στην 21η θέση overall στα trends και στην 5η θέσης της Ελλάδας στα κανονικής διάρκειας βίντεο. Φυσικά ήταν το μοναδικό με θέμα το αυτοκίνητο, πίσω από… τραγούδια και θέματα επικαιρότητας.


Τη μεγάλη έκπληξη ετοιμάζει η Tesla και συγκεκριμένα στην έκθεση Auto Athina. Συγκεκριμένα θα φέρει την κορυφαία έκδοση του Cybertruck που φέρει την ονομασία Cyberbeast η οποία αποδίδει 835 άλογα και έχει 1.390 Nm ροπή. Το συγκεκριμένο Pick-up, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2.7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα. Το μήκος του είναι 5,7 μέτρα, το βάρος του 3,1 τόνοι ενώ μπορεί να ρυμουλκήσει 5 τόνους!


Το… φτυάρι πήγε αλλά και πάει σύννεφο τις τελευταίες εβδομάδες στην πιάτσα του αυτοκινήτου. Όπως μαθαίνουμε κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα μεταξύ των δημοσιογράφων καθώς δεν μπορούν να… χωνέψουν την επιτυχία των άλλων. Με λίγα λόγια αντί να ασχολούνται με το τι κάνουν οι ίδιοι, ασχολούνται με τους άλλους και προσπαθούν να μεταδώσουν αρνητική ενέργεια σε δημοσιογράφους και στελέχη εταιρειών, οι οποίοι κάνουν ότι δεν τους ακούν…


Ολοκληρώθηκε η ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024, του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μηχανικός/Ηλεκτρολόγος Επαγγελματικών Οχημάτων & Μηχανημάτων Έργου» που δημιούργησαν από κοινού ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η ΑΚΜΗ. Στην τελετή αποφοίτησης ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Αλέξανδρος Σαρακάκης απένειμε τα διπλώματα στους αποφοίτους και απέδωσε την υποτροφία στον απόφοιτο που αρίστευσε. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το πρώτο που σχεδιάστηκε για να εστιάσει στα επαγγελματικά οχήματα και τα μηχανήματα έργου. καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στην αγορά.


Δημοσιογραφική εκδήλωση για το νέο BYD Seal U ετοιμάζει η εισαγωγική εταιρεία την Τρίτη 1 Οκτωβρίου.


Μία αρκετά μεγάλη επένδυση συζητιέται ότι θα προχωρήσει στην Ελλάδα από εταιρεία αυτοκινήτων προς τα νότια Προάστια. Τα χρήματα δεν θα μπουν από Έλληνα επιχειρηματία αλλά από το ίδιο το εργοστάσιο. Σύντομα θα μάθουμε περισσότερα νέα.


Εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Golf διοργανώνει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων VW. Συγκεκριμένα το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στον προαύλιο χώρο του Golden Hall όπου θα υπάρχουν και οι 8 γενιές του γερμανικού μοντέλου. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί και live με τον Σάκη Ρουβά.


Η Tesla πάει πολύ δυνατά τον Οκτώβριο και ήδη μέχρι και την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στο TOP10 όλων των εταιρειών. Σημαντικό ρόλο όπως φαίνεται παίζει και η αγορά της Θεσσαλονίκης στην οποία έχει ταξινομήσει και θα συνεχίσει να το κάνει αυτές τις ημέρες, σχεδόν 100 αυτοκίνητα!


Ο Όμιλος Σφακιανάκη ο οποίος εισάγει και διανέμει τα αυτοκίνητα της BYD στην Ελλάδα φέρνει για την έκθεση Auto Athina, 3 μοντέλα που και να θες δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Συγκεκριμένα τα Yangwang U8, το Yangwang U9 αλλά και το Fangchengbao BAO 5, μοντέλα με… χιλιάδες άλογα!


Η Tazzari είναι μία ιταλική μάρκα που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παλαιότερα είχε μικρή δραστηριότητα στην Ελλάδα, μετά σταμάτησε αλλά πρόσφατα είδαμε διαφημίσεις στα social media που διαφημίζουν τα μοντέλα της.


Το Νοέμβριο υπολογίζεται πως θα ανακοινωθεί η τελική δεκάδα των υποψήφιων μοντέλων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο «αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα». Φέτος θα ψηφίσουν 26 μέλη (λόγω της απώλειας του Γιώργου Βαρίνου), ενώ όπως μαθαίνουμε η εκδήλωση και η ανάδειξη θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου.


Μετά από πολύ καιρό, το ιστορικό ακίνητο της εταιρείας «Λαινόπουλος» στην Κηφισιά (στην εθνική οδό) άλλαξε χέρια. Όπως έγινε γνωστό, είχε βγει γι’ ακόμα μία φορά σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης στα 3,93 εκατ. ευρώ και τελικά πουλήθηκε για 5,56 εκατ. ευρώ.


Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας Porsche Macan. Όπως μάθαμε περισσότεροι από 300 ήταν οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση.


Ο αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Subaru στην Ελλάδα είναι ο Γιάννης Χεκιμιάν. Ο συγκεκριμένος έχει μεγάλη αγάπη για τους αγώνες και τρέχει σε αυτούς με χωμάτινη φόρμουλα. Στον πρόσφατο αγώνα στην Καλαμάτα κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα με Speedcar (η φωτογραφία είναι αρχείου) και να σημειώσει και τον καλύτερο χρόνο ημέρας σε όλες τις κατηγορίες.


Όπως μαθαίνουμε κάτι ετοιμάζει η Isuzu, την οποία έχουμε καιρό να ακούσουμε, στην Κρήτη.


Ο Όμιλος Κοντέλλη, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας της IVECO στην Ελλάδα, υπέγραψε σύμβαση με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την προμήθεια 20 λεωφορείων μεταφοράς προσωπικού 22 θέσεων καθώς και 5 οχημάτων (4Χ2) μεταφοράς υλικών ωφέλιμου φορτίου 7t της IVECO για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος.


Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού CAR μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.


Το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου με την εφημερίδα Καθημερινή.


Το ποσό που έχει δοθεί από του Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σε όσους έχουν αγοράσει ηλεκτρικό όχημα και συγκεκριμένα από την έναρξη του προγράμματος κινούμαι ηλεκτρικά, τον Ιούλιο του 2022 ως και σήμερα, ανέρχεται στα 43.554.486,99 ευρώ.


Αρκετά ήταν τα οχήματα που έχουν κατασκευάσει φοιτητές τα οποία έδωσαν το παρών στη Βραδιά του Ερευνητή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 183.600
Trcoff: 77.700
Tractiongr: 33.400
Drive magazine: 27.700
Gocar: 23.000
CarGuysGr: 16.400
Carotogr: 15.700
Autobeat: 7.450
Οδηγώντας: 6.730
George Sargiannidis: 5.800
Newsauto: 5.560
4Τροχοί: 4.690
autotriti gr: 3.780
Panos Seitanidis: 2.430
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 2.020
Enkinisi: 1.720

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 30/9/2024 (18:00)