Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 445…

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 445…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 445…

ΝΕΑ

Πολύ δραστήρια αναμένεται η πιάτσα το ερχόμενο χρονικό διάστημα με εκπλήξεις αλλαγές και.. έκθεση που θα δώσει άλλον αέρα στους επαγγελματίες.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Ρουτίνα πλέον η κίνηση στους δρόμους των μεγάλων πόλεων και η καθημερινότητα όπως το διαπιστώνουμε όσοι κυκλοφορούμε εκεί έξω έχει γίνει πάρα πολύ δύσκολη. Δυστυχώς αυτό το οποίο παρατηρούμε είναι ότι η κατάσταση δυσκολεύει από μέρα σε μέρα, ο καθένας κάνει ότι του… καπνίσει και δεν θα ήταν υπερβολή να γράψουμε πως στους ελληνικούς δρόμους επικρατεί ένα μπάχαλο.

Ξεκάθαρα η τροχαία είναι ανύπαρκτη δυσκολεύοντας την καθημερινότητα όλων αυτών που θέλουν να ακολουθήσουν το γράμμα του νόμου αλλά και αυτών που δεν χρησιμοποιούν αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες για την καθημερινότητά τους.

Πεζοδρόμια δεν υπάρχουν, oι διαβάσεις είναι ανύπαρκτες και όλα αυτά, το 2024 που θέλουμε να λεγόμαστε σύγχρονη χώρα. Κοινώς, η ποιότητα ζωής στις μεγάλες πόλεις πλέον βρίσκεται πιο κάτω από το μηδέν και αυτό που αναρωτιόμαστε είναι πόσο κάτω πλέον μπορούμε να φτάσουμε.

Ανακάμπτει η αγορά

Advertisement
Advertisement

Στα της αγοράς, οι πωλήσεις έχουν αρχίσει σιγά σιγά να ανακάμπτουν, ο κόσμος έχει αρχίσει να επισκέπτεται τις αντιπροσωπείες ενώ τα καινούργια μοντέλα σε συνδυασμό με τις σχετικά καλές για την εποχή τιμές, ίσως δώσουν ώθηση.

Το σίγουρο είναι ότι οι εισαγωγικές εταιρείες προσπαθούν για να πετύχουν μειωμένες τιμές από τα εργοστάσια. Ωστόσο και όπως το έχουμε τονίσει αρκετές φορές, οι χαμηλοί μισθοί λειτουργούν αποτρεπτικά για όσους θέλουν να αποκτήσουν καινούργιο όχημα για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Κατά τα άλλα ακούμε πως θα υπάρξουν μεγάλες και σημαντικές αλλαγές, θα δούμε φοβερές εκπλήξεις τις επόμενες εβδομάδες και γενικά το πρόγραμμα της πιάτσας του αυτοκινήτου προβλέπεται αρκετά βαρύ.

Περιμένοντας την έκθεση

Advertisement

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την έκθεση του αυτοκινήτου Auto Athina που πλησιάζει, θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό των εταιρειών αυτοκινήτου και μετά από πολλά χρόνια αναμένεται να δούμε μια φοβερή εκδήλωση με πολλά καινούργια αυτοκίνητα και με αυτοκίνητα που ονειρευόμαστε.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τέσσερα πράγματα είναι πάντα περισσότερα απ’ ότι νομίζουμε. Τα χρόνια μας, τα χρέη μας, τα σφάλματά μας και οι εχθροί μας.


Τις 3.533 μονάδες έφτασαν οι ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα από την 1 έως τις 13 Σεπτεμβρίου. Η τάση παραμένει πτωτική με το ποσοστό συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο να αγγίζει το -17%.


Το TOP 10 των εταιρειών με τις περισσότερες σε πωλήσεις για το χρονικό διάστημα 1-13 Σεπτεμβρίου είχε ως εξής:


Toyota 884
Suzuki 292
Hyundai 256
KIA 216
Dacia 187
BMW 171
Peugeot 161
Jeep 150
Renault 117
VW 105


Αλλαγές ενδέχεται να δούμε και μάλιστα αρκετά σύντομα σε μεγάλη εισαγωγική εταιρεία. Oι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για αλλαγές σε πολύ ψηλό επίπεδο καθώς τα νούμερα και οι στόχοι δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί. Δεν ξέρουμε αν αυτές αφορούν μόνο το κομμάτι του… sales αλλά και του after sales. Το σίγουρο είναι ότι σύντομα θα μάθουμε.


Όπως διαβάσατε και την περασμένη εβδομάδα στην «Πίσω Κίνηση» του Τάκη Τρακουσέλλη, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας της με την KGM. Πρόκειται για την κορεατική πρώην SsangYong, τα νέα μοντέλα της οποίας θα δούμε για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκινήτου “Auto Athina 2024”, στις αρχές Οκτωβρίου.


Τεράστια έκπληξη ετοιμάζει εισαγωγική εταιρεία στις αρχές Οκτωβρίου που θα κάνει πάταγο! Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί το τι σκέφτεται να κάνει και θα μπορούμε να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες…


Την 6η εκδρομή ετοιμάζει το Raptor Club Greece καθώς θα επισκεφτεί στα τέλη Οκτωβρίου την ευρύτερη περιοχή της Μάνης. Δεκάδες ιδιοκτήτες Ford Raptor αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών από όλη την Ελλάδα και να βιώσουν μοναδικές στιγμές. Όπως μαθαίνουμε τις ειδικές διαδρομές έχει επιλέξει ο πολύ έμπειρος Αντώνης Στιβαχτάρης, γεγονός που σημαίνει πως το… οδηγικό αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.


Εντυπωσιακό ήταν το συνέδριο της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Citroen στα Ιωάννινα το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου. Περισσότεροι από 400 συνεργάτες του ομίλου Συγγελίδη έδωσαν δυναμικό παρών ενώ είδαν από κοντά και τη νέα γενιά του C3 που έρχεται στην Ελλάδα τον ερχόμενο Δεκέμβριο.


Ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα Ford Explorer βρίσκονται στις αντιπροσωπείες της μάρκας σε όλη την Ελλάδα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer έξω από την έκθεση Car Center – Καρανικόλας


Η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Ford Explorer θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και όπως μαθαίνουμε θα γίνει σε δύο γκρουπ, στην περιοχή της Επιδαύρου.


Ο σχεδιαστής Νίκος Μανάφης σχεδιάζει ένα εντυπωσιακό project που αφορά στο Citroen Ami. Όπως μπορείτε να δείτε οι εργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και μέχρι τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί.

Ένα Citroen Ami μεταμορφώνεται…

Το VW Golf γιορτάζει φέτος 50 χρόνια στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και η εισαγωγική εταιρεία Kosmocar – VW σε συνεργασία με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων διοργανώνουν το διάστημα 17 Σεπτεμβρίου – 5 Νοεμβρίου μοναδικά event, test drive, πάρτι, προσφέροντας ξεχωριστά προνόμια στους φίλους της μάρκας και όχι μόνο.


Δύο live shows με τον Σάκη Ρουβά και αφορμή τα 50 χρόνια Golf διοργανώνει η Kosmocar VW το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη.


Η BYD διοργανώνει δημοσιογραφική εκδήλωση στην Ελλάδα την 1η Οκτωβρίου και όπως μαθαίνουμε θα έχει εκπλήξεις


Τα απαγορευτικά και οι μονόδρομοι στην Αθήνα φαίνεται πως είναι μόνο για να… φαίνονται. Καθημερινά διαπιστώνουμε πως ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών παραβιάζει το μονόδρομο και κανείς δεν ασχολείται.

Νέος οδηγός ετοιμάζεται να στρίψει δεξιά σε μονόδρομο!

Σε χώρο στάθμευσης έχουν μετατραπεί πλέον τα πεζοδρόμια στην Αθήνα, αφενός γιατί δεν υπάρχει παιδεία, αφετέρου διότι δεν υπάρχει αστυνόμευση… Κοινώς πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Πεζοδρόμιο ή… πάρκινγκ;

Χιλιάδες είναι οι αποδέκτες ενός e mail με τίτλο «Επιστολή κλήσης από την αστυνομία» με υπογραφή μάλιστα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Δημήτρη Μάλλιου. Πρόκειται για ιό και θα πρέπει όσοι το λάβουν να το διαγράψουν και φυσικά να μην ανοίξουν το συνημμένο αρχείο.


Μπορεί η Αττική οδός να είναι κλειστός δρόμος και να θεωρείται αυτός με την μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ελλάδα αλλά όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν ακόμα και… πεζοί που κάνουν τη βόλτα τους δίπλα στα αυτοκίνητα…

Βόλτα στην… Αττική οδό!

Πολύ καλό ήταν το φινάλε του παγκόσμιου τελικού “Yamaha R7 SuperFinale”, για τον Γιάννη Περιστερά. Ο Έλληνας αναβάτης κατάφερε να ανέβει στο βάθρο τερματίζοντας στην τρίτη θέση…


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 182.900
Trcoff: 77.300
Tractiongr: 33.300
Drive magazine: 27.700
Gocar: 22.500
CarGuysGr: 16.100
Carotogr: 15.700
Autobeat: 7.340
Οδηγώντας: 6.700
George Sargiannidis: 5.780
Newsauto: 5.550
4Τροχοί: 4.690
autotriti gr: 3.770
Panos Seitanidis: 2.430
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 2.010
Enkinisi: 1.720

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 16/9/2024 (20:00)