Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 444…

Ελλάδα 0:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 444…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 444…

ΝΕΑ

Η… παραλίγο επένδυση στο υδρογόνο, το Ράλι Ακρόπολις και οι μετακινήσεις στην πιάτσα του αυτοκινήτου. Την ίδια ώρα η αγορά πέφτει…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Μπήκαμε για τα καλά στο φθινόπωρο, οι διακοπές μας τελείωσαν – ελάχιστοι είναι αυτοί που συνεχίζουν ακόμα – και από αυτή την εβδομάδα επιστρέφουμε στην αληθινή ρουτίνα. Η κίνηση στους δρόμους δυστυχώς έχει επιστρέψει και η ταλαιπωρία καθημερινά για χιλιάδες οδηγούς δεν λέει να τελειώσει.

Το σίγουρο είναι πως η ταλαιπωρία θα αυξηθεί ιδίως τις επόμενες ημέρες όπου ο αριθμός των οχημάτων θα μεγαλώσει καθώς ανοίγουν τα σχολεία. Φυσικά να ευχηθούμε τα καλύτερα στους μαθητές που ξεκινούν τη νέα τους σχολική χρονιά.

Αυτό όμως σημαίνει πώς με τόσους χιλιάδες μαθητές στους δρόμους θα πρέπει οι οδηγοί να προσέχουν περισσότερο για παν ενδεχόμενο. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και από τους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων οι οποίοι θα πρέπει να έχουν σε άριστη κατάσταση τα οχήματά τους και φυσικά να αντιλαμβάνονται πώς μεταφέρουν μικρά παιδιά και όχι ρομποτάκια που δεν πρέπει ούτε να μιλούν, αλλά ούτε να απολαμβάνουν τη συνύπαρξη με τους συμμαθητές τους.

Πτώση της αγοράς και… Ακρόπολις

Advertisement
Advertisement

Στα της ελληνικής αγοράς του αυτοκινήτου και όπως θα διαβάσετε παρακάτω, ο Σεπτέμβριος δεν ξεκίνησε αρκετά καλά. Η πτώση του Αυγούστου συνεχίστηκε τις πρώτες ημέρες του μήνα που διανύουμε και όπως είναι λογικό υπάρχει προβληματισμός στον κλάδο του αυτοκινήτου. Από την αρχή βέβαια της χρονιάς το πρόσημο είναι θετικό οπότε και ευχόμαστε ναι συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση του 2024.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν εβδομάδα που μεγάλο μέρος της πιάτσας ασχολήθηκε με τον εθνικό μας αγώνα, το Ράλι Ακρόπολις. Σε γενικές γραμμές τα πήγαμε πολύ καλά, η Ελλάδα διαφημίστηκε σε όλο τον κόσμο, οι θεατές το ευχαριστήθηκαν και με το παραπάνω και πλέον περιμένουμε το 2025 όπου το Ακρόπολις είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Η παρακολούθηση του Ράλι Ακρόπολις έγινε με τα κατάλληλα οχήματα!

Πού θα στείλετε τα νέα σας

Δεν θα σας κουράσω άλλο καθώς τα νέα είναι αρκετά και ο χρόνος σας περιορισμένος.

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση

Advertisement


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις.

Advertisement


Πτωτικά ξεκίνησε ο Σεπτέμβριος για την αγορά του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η στήλη, έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου οι ταξινομήσεις άγγιξαν τις 1.737 μονάδες. Η πτώση συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο αγγίζει το -22,8%.


Το TOP 10 των εταιρειών με τις περισσότερες πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου έχουν ως εξής:

Toyota 529
Hyundai 168
KIA 137
Suzuki 132
Dacia 100
Jeep 68
Renault 64
BMW 63
Audi 51
Nissan 49


Μία από τις κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική αγορά (έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές το όνομά της) είχε «χτυπήσει» την πόρτα ελληνικής εταιρείας για συνεργασία πριν από 3 περίπου χρόνια. Η συνεργασία θα αφορούσε το υδρογόνο και την παραγωγή κινητήρων (!) που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν αυτό το καύσιμο. Η δουλειά θα ήταν πολύ μεγάλη, πολλών εκατομμυρίων ευρώ αλλά τελικά το «πάντρεμα» δεν έγινε.


Αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου Σαρακάκη ο Δημήτρης Κανάτας. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Δημήτρης Γαγάνης ο οποίος διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία από το χώρο του αυτοκινήτου ενώ έχει περάσει από πολλές σημαντικές θέσεις του συγκεκριμένου Ομίλου.

Ο Δημήτρης Κανατάς

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη την περασμένη Παρασκευή ο φωτογράφος των 4Τροχών Θάνος Ηλιόπουλος, κατά τη διάρκεια του Ράλι Ακρόπολις. Ευτυχώς μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο της Λαμίας και από εκεί στο Ωνάσειο. Του ευχόμαστε περαστικά και σύντομα να επιστρέψει στην πιάτσα.


Ένας παλιός γνώριμος της ελληνικής πιάτσας που διαπρέπει τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Κύπρου είναι ο Κωνσταντίνος Ανανιάδης. Ο συγκεκριμένος κατέχει τη θέση του Διευθυντή Μάρκετινγκ της εταιρείας που εισάγει και διανέμει αυτοκίνητα των εταιρειών, Audi, Skoda, VW κλπ. Πρόσφατα και όπως μάθαμε εκλέχτηκε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διαφημιζομένων Κύπρου.


Επιστρέφει μετά από 12 χρόνια στην Αμερική ένας παλιός γνώριμος, ο Απόστολος Κοκολιός. Ο συγκεκριμένος είχε περάσει από τις μάρκες Volvo και Hyundai και όπως φαίνεται ίσως τον δούμε και πάλι στην πιάτσα του αυτοκινήτου.


Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Skoda διοργανώνει μια ολοήμερη εκδήλωση για τους φίλους της μάρκας. Συγκεκριμένα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στο The Ellinikon Experience Park, θα παρουσιαστούν τα ολοκαίνουργια Skoda Kamiq, Scala και Octavia. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο xρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου που θα φωτογραφηθεί με το κοινό και θα δώσει live συνέντευξη.


Συνεργασία με την Tesla ξεκίνησε η εταιρεία Βροχίδης – Χατζής στη Θεσσαλονίκη. Η συνεργασία αφορά το κομμάτι του after sales και συγκεκριμένα την επισκευή και βαφή των αυτοκινήτων της αμερικανικής φίρμας.


Ένας παλιός γνώριμος της πιάτσας ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από τον Όμιλο Συγγελίδη έκανε την εμφάνισή του στη Λαμία και συγκεκριμένα στο service park του Ράλι Ακρόπολις. Ο λόγος για τον Ανδρέα Σουλουτζιδάκη (στη φωτό αριστερά) από τον οποίο αναμένουμε να μάθουμε σύντομα τι καλό ετοιμάζει…


Τον πρόεδρο της Ford Motor Hellas Νίκο Νοταρά, απαθανάτισε ο φακός της στήλης σε ειδική του Ράλι Ακρόπολις, όχι απλά να παρακολουθεί περάσματα αλλά να αποτυπώνει στιγμές καθώς ένα από τα χόμπι του είναι οι φωτογραφίες.


O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς Χέρμαν Ρίντλ, έδωσε το παρών στο Ακρόπολις ενώ έδωσε και εκκίνηση σε αγωνιστικό πλήρωμα της ιαπωνικής μάρκας.


Ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου από τους 4 Τροχούς με μεγάλη ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου ήταν αυτός ο οποίος βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου με τον αριθμό μηδέν στο Ράλι Ακρόπολις. Πρόκειται για το όχημα που περνά τελευταίο πριν ξεκινήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.


Δύο πολύ γνωστοί αντιπρόσωποι αυτοκινήτων συμμετείχαν στο φετινό Ακρόπολις. Ο λόγος για τον Θέμη Χαλκιά ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με τη Nissan και πλέον με τις Renault – Dacia αλλά και ο Νώντας Καρανικόλας (στη φωτό δεξιά) τον οποίο γνωρίζουν όλοι ως αντιπρόσωπο της Ford (Car Center).


Δυναμική η επανεμφάνιση της εταιρείας Φιλοσίδη η οποία ήδη ξεκίνησε να διαθέτει μοντέλα της Peugeot και MG στην ελληνική αγορά καθώς υπέγραψε συμφωνία με τον Όμιλο Συγγελίδη.


Με αφορμή τη διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις η εταιρεία Σπανός μάς θύμισε το μακρινό 1976 όταν και ο αείμνηστος Δημήτρης Σπανός ανέβαινε τη ράμπα της εκκίνησης κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης με μια BMW 2002 την οποία μοιραζόταν με τον Βαγγέλη Γκάλλο. Στον τότε αγώνα που συμμετείχαν 90 πληρώματα οι δύο τους κατάφεραν να τερματίσουν στην έκτη θέση μεταξύ των Ελλήνων.


Τέσσερις δημοσιογράφοι από την Ελλάδα θα παρευρεθούν την 1η Οκτωβρίου στην Τσεχία προκειμένου να παρακολουθήσουν την παγκόσμια παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου Skoda Elroq.


Το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να το δούμε στις αντιπροσωπείες της μάρκας.


Η Lynk & Co Hellas ανακοίνωσε την επέκταση του Δικτύου Επίσημων Συνεργατών της με την EKKA Αυτοκίνητα.


Οι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου της Κύπρου γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα της ηλεκτροκίνησης πραγματοποιώντας ένα ιδιαίτερο κυνήγι θησαυρού με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στο… παιχνίδι στο οποίο συμμετείχαν και αθλητές της Κύπρου έπρεπε να ανακαλύψουν συγκεκριμένους φορτιστές του δικτύου της πλατφόρμας pcharge και να κάνουν μια συγκεκριμένη απόσταση χωρίς να φορτίσουν.


Δημοσιογραφική εκδήλωση διοργανώνει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου η εισαγωγική εταιρεία των μοτοσικλετών Yamaha. Η συγκεκριμένη αφορά τη νέα τεχνολογία Y-AMT (Αυτόματο-Σειριακό Σύστημα Μετάδοσης) της ιαπωνικής φίρμας.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 182.500
Trcoff: 77.100
Tractiongr: 33.200
Drive magazine: 27.700
Gocar: 22.400
CarGuysGr: 15.800
Carotogr: 15.700
Autobeat: 7.280
Οδηγώντας: 6.690
George Sargiannidis: 5.760
Newsauto: 5.540
4Τροχοί: 4.680
autotriti gr: 3.770
Panos Seitanidis: 2.440
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 2.010
Enkinisi: 1.720

  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 2/9/2024 (11:00)