Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 442…

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 442…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 442…

ΝΕΑ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και επιτέλους έφτασε η ώρα να πάμε διακοπές. Το σίγουρο είναι πως οι μπαταρίες θα γεμίσουν, θα κατεβάσουμε νέες ιδέες, το ρεπορτάζ… τρέχει, άρα από Σεπτέμβρη ετοιμαζόμαστε γι’ ακόμα καλύτερα πράγματα.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και από… σήμερα, «Τα Νέα της Πιάτσας» πάνε διακοπές. Όπως έχουν αποχωρήσει χιλιάδες από τις μεγάλες – κυρίως – πόλεις για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, έτσι και εμείς ετοιμάζουμε βαλίτσες για άλλα μέρη!

Οι μπαταρίες έχουν αδειάσει, οπότε ευκαιρία να τις φορτίσουμε και να επιστρέψουμε από Σεπτέμβριο με πολύ υλικό και όρεξη για φουλ… ρεπορτάζ!

Όσοι έχουν φύγει είναι σίγουρο πως περνάνε ξένοιαστα, όσοι φεύγουν περιμένουν την ώρα και τη στιγμή που θα κάνουν. Μην ξεχνάνε όμως και αυτούς που δεν θα καταφέρουν να πάνε διακοπές, για τους οποίους ευχόμαστε να το πράξουν και να «κλέψουν» λίγες ημέρες για να ξεκουραστούν.

Η ζωή θέλει χρώμα και ποικιλία οχήματων!!!

Έρχονται φοβερά πράγματα μετά το καλοκαίρι!

Advertisement
Advertisement

Το σίγουρο είναι πως θα περάσουμε τέλεια και με την επιστροφή μας περιμένουν φοβερά πράγματα. Έχουμε Ράλι Ακρόπολις, έκθεση αυτοκινήτου, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και πολλά άλλα. Χρόνο να έχουμε να απολαμβάνουμε και να μπορούμε να ακολουθήσουμε τις τα δρώμενα.

Σήμερα δεν θα σας κουράσω. Η μέρα είναι χαλαρή όπως σας είπα και ετοιμάζουμε και εμείς τα πράγματα μας για να αποχωρήσουμε. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωση συνεχίζεται δυναμικά 24 ώρες το 24ωρο στο Newsauto ενώ μπορείτε και να μας ακολουθείτε στα Social Media, για πιο… χαλαρές και καλοκαιρινές καταστάσεις!

Να περάσετε όλοι τέλεια, ξένοιαστα και ξεχάστε προβλήματα και τις σκοτούρες. Τώρα έχουμε διακοπές και καλοκαίρι.

Επιτέλους ήρθε και η δική μας ώρα να πάμε διακοπές

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!

Advertisement


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Οι πιο δύσκολες στιγμές είναι αυτές που δίνουν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση

Advertisement


Ξεπέρασαν τις 10.000 οι ταξινομήσεις Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία (ανεπίσημα) που έχουν στη διάθεσή τους «Τα Νέα της Πιάτσας». Συνολικά είχαν παραδοθεί 10.171 αυτοκίνητα έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024. Η τάση είναι οριακά ανοδική σε σύγκριση με το 2023, αγγίζοντας το +4,1%.


Το TOP10 των εταιρειών με τις περισσότερες ταξινομήσεις το χρονικό διάστημα 1-26 Ιουλίου 2024 είχε ως εξής:

Toyota 2.026
Peugeot 852
Suzuki 831
Hyundai 763
Citroen/DS 662
BMW 473
KIA 472
Audi 401
Nissan 392
Opel 326


Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού όμως πολλά γίνονται στο παρασκήνιο. Όπως μαθαίνουμε διεξάγονται… ερευνητικές κινήσεις για ενδεχόμενο πώλησης εισαγωγικής εταιρείας! Θα έχουμε περισσότερα νέα όταν διασταυρώσουμε την πληροφορία…


Την περασμένη εβδομάδα πιστώθηκε στους λογαριασμούς 600 δικαιούχων το ποσό των 3.646.084,79 ευρώ του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» ενώ στις 2 Αυγούστου θα πιστωθούν 142.994,57 ευρώ σε 30 δικαιούχους του «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ». Συνολικά, από την έναρξη του Προγράμματος, τον Ιούλιο 2022,το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταβάλει επιδοτήσεις συνολικού ύψους 40.587.396,97 ευρώ.


Αρκετά Citroen Ami προμηθεύτηκε ο Δήμος Αθηναίων για να καλύψει ανάγκες που προκύπτουν εντός της πόλης και σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν μεγάλα οχήματα.


Η BMW Σπανός προχώρησε σε συνεργασία με το luxury resort της Γλυφάδας One&Only Aesthesis. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα χρησιμοποιεί για τα VIP transfers την επιβλητική BMW i7 eDrive50. Ήδη παραδόθηκαν τα πέντε πρώτα αυτοκίνητα…


Στο Golden Hall μπορούν να δουν και να επεξεργαστούν από κοντά το νέο Ford Kuga όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν καινούργιο όχημα ελευθέρου χρόνου. Μάλιστα η εισαγωγική εταιρεία δίνει τη δυνατότητα σε όσους επισκεφτούν το εμπορικό κέντρο να κλείσουν και δοκιμή με το δημοφιλές SUV για να βιώσουν την εμπειρία πίσω από το τιμόνι του.


Πριν από λίγες ημέρες στις εγκαταστάσεις της Kosmocar περισσότεροι από 100 τεχνικοί του δικτύου της σε όλη την Ελλάδα, εκπαιδεύτηκαν πάνω στα ηλεκτρικά οχήματα και πιστοποιήθηκαν ως High Voltage Technicians και High Voltage Experts του Volkswagen Group (Audi, Skoda, VW). Οι συμμετέχοντες έλαβαν επίσης πιστοποιήσεις «Τεχνιτών Yψηλής Τάσης κατηγορίας 1 και 2» σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.


Ο Όμιλος Σφακιανάκη έφερε στην Ελλάδα το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο και συγκεκριμένα το BYD Dolphin. Όπως έκανε γνωστό και για περιορισμένο αριθμό η τιμή του μοντέλου και με χρήση του «Κινούμε Ηλεκτρικά ΙΙΙ», κυμαίνεται στα 19.998 ευρώ.


Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Auteco που είναι μέλος του Ομίλου ΑΒΑΞ, δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ με θεματολογία το χτύπημα του τυφώνα Daniel το Σεπτέμβριο 2023 και τις καταστροφές που προκάλεσε. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:


Ο Όμιλος Κοντέλη στηρίζει τη Μηλένα Κοντού και τη Ζωή Φίτσιου στο διπλό Σκιφ Ελαφρών Βαρών στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το έξυπνο διαφημιστικό που έκανε το οποίο… σκίζει!


Οι τιμές στα καινούργια αυτοκίνητα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και ελάχιστα είναι πλέον προσιτά. Η Dacia θέλει να αλλάξει τα δεδομένα και όπως ενημερωθήκαμε το Sandero είναι διαθέσιμο σε τιμή που αγγίζει τα 15.900 ευρώ.


Την Κυριακή 4 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού CAR μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.


Το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί θα κυκλοφορήσει στις 4 Αυγούστου με την εφημερίδα Καθημερινή.


Στον ΑΝΤ1+ μπορούν οι φίλοι των αγώνων αλλά κυρίως του Ράλι Ακρόπολις να παρακολουθήσουν τη μίνι σειρά ντοκιμαντέρ «70 χρόνια Ράλι Ακρόπολις».


Μεγάλες εκπλήξεις ετοιμάζει η διοργανώτρια αρχή του Ράλι Ακρόπολις στο πλαίσιο του φετινού αγώνα που είναι προγραμματισμένος για τον Σεπτέμβριο. Η μεγαλύτερη αφορά στην υπερειδική διαδρομή που θα φιλοξενηθεί στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών ΣΕΙΡΙΟΣ στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας!


Στην Ελλάδα μπορεί να μην κατασκευάζουμε αυτοκίνητα αλλά ξέρουμε να κατασκευάζουμε σκάφη και μάλιστα σε πολύ ψηλό επίπεδο. Τα ελληνικά ναυπηγεία και ιδίως αυτά που φτιάχνουν φουσκωτά σκάφη διαπρέπουν και εκτός συνόρων με την δυναμική να μεγαλώνει διαρκώς. Ένα κορυφαίο ναυπηγείο είναι αυτό της Rafnar το οποίο πρόσφατα έφτιαξε το μεγαλύτερο Rafnar με την κωδικλη ονομασία 45. Το συγκεκριμένο έχει μήκος κάτι λιγότερο από 14 μέτρα και εφοδιάζεται με τρεις κινητήρες που έχουν συνολική ισχύ 1.500 ίππους! Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο θεωρείται αβύθιστο καθώς είναι μη ανατρεπόμενο.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 179.900
Trcoff: 76.000
Tractiongr: 32.900
Drive magazine: 27.600
Gocar: 21.900
Carotogr: 15.600
CarGuysGr: 15.500
Autobeat: 7.010
Οδηγώντας: 6.650
George Sargiannidis: 5.670
Newsauto: 5.530
4Τροχοί: 4.670
autotriti gr: 3.760
Panos Seitanidis: 2.440
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.990
Enkinisi: 1.710

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 29/7/2024 (11:00)